Carane lan apa kita teka manggon ing Polandia?

poland photo

1. Apa sira ninggalake ing Polandia? Apa ditemtokake pilihan saka negara?

Aku kudu ngomong - aku ana ing Polandia sadurunge obah wis tau, lan Kebangsaan lan kene sadurunge panginten. Nanging, perusahaan, ngendi bojoku dianggo, awal taun pungkasan wiwit nimbang masalah mbukak kantor manca. kasunyatan, sing cabang perusahaan dumunung ing kutha-kutha Russian lan Ukrainia, lan karo acara tartamtu (konflik antarane negara loro) partners manca wis dipunwiwiti kanggo sumelang. Cabang padha sing ing wilayah sing luwih tenang. Antarane negara Eropah kanggo sawetara alasan kanggo tetep ing Polandia. Kantor anyar dibutuhake tingkat spesialis saka bojoku, kang Applied, iku disetujoni lan miwiti nyiyapake dokumen kanggo visa. Kabeh kedaden supaya cepet, iya malah ora pracaya ing kawitan.

ing short, aku ora milih negara lan werna Polandia ora (nanging ngerti, yen sampeyan duwe leluhur Polandia sampeyan layak kanggo versi prasaja saka imigrasi kanggo Poland). bojoku lan aku mutusaké kanggo, Poland - a pilihan gedhe kanggo nyoba ing gesang ing Eropah.

2. Apa kowe ninggalake Rusia?

Aku ora ngelingi, nalika pisanan ngenalaken idea saka emigrasi. mbok menawa, sawise sawetara lelungan luar negeri, Eropah, ing tartamtu. Aku ora pengin pindhah menyang alas lan njlèntrèhaké apa, Aku ora seneng ing Rusia. Aku, Akeh wong bakal ngerti kabeh. bojoku ora siji saka wong-wong, sing pratelan "Ing kono dheweke dilahirake, ana migunani, "lan" ora ana nunggu sampeyan ana ". kita pracaya, kita kudu nggunakake saben kesempatan kanggo nggawe urip kulawarga luwih.

Kanggo tetep utawa ora - everyone nemtokaken kanggo awake. Kanggo kita, Jeksa Agung bisa ngetokake ana langit. bebener, kita ngrancang kanggo opsi liyane kayata sinau ing luar negeri, ngiring dening search proyek, nanging kantor anyar nyedhaki ngimpi kita lan menakake sawijining implementasine.

3. Sarta nilar ing salawas-lawase?

Mentas minted pengungsi Pitakonan iki wis tansah baffled. Forever - iku kategori banget unik. We tindak kanggo manggon lan karya. Aku ora rencana kanggo bali menyang Rusia nganti. Apa lan carane rampung - iku bakal katon.

4. Apa visa Panjenengan?

bojoku saiki nasional semi-taunan (ora shengenskaya) visa, dijupuk malah ing St. Petersburg ing basis saka penawaran proyek. We teka mengko karo anak ing visa wisata. Ing wayahe, kita nyana diwenehi ijin panggonan (ijin, kertu urip). Dianyari: Februari 2015 , Kita kabeh wus tampa ijin panggonan kanggo periode 3 taun.

Aku kudu ngomong - Aku ora pakar ing masalah imigrasi, lan aku bisa nganggo mung bab pengalaman tartamtu kita. supaya, kanggo ngajak bojo lan anak, pegawe dibutuhake kanggo bisa ing proyek saiki kanggo ing paling 3 sasi. Malah yen iku rider aktif ing negara Schengen, NXP dikirim multivisa, ing sampeyan bakal ora luwih saka negara 90 dina ing siji setengah, kira-kira ngandika - 3 sasi. Sing, saenipun, (yen ora "otezzhenny" Schengen malah taunan) isih luwih teka kanggo minggu utawa loro mengko, bojone, duwe wektu kanggo nyisakke. Yen Nanging, sampeyan bisa mung gumantung ing visa wisata single, banjur ngenteni Reuni bakal maneh.

wayahe Bungaha - bisa Applied kanggo ijin panggonan, bebarengan karo bojone. Mangga marang kita, sing Jeksa Agung bisa ngetokake bisa ketemu karo garwane mung sawise, carane kanggo njaluk kertu panggonan sak wentoro piyambak kepala kulawarga. review A uga telat. dening cara, Dadi ing kertu panggonan sak wentoro ing luar negeri ora bisa, minangka informasi biometric dijupuk (jari).

UPDATE: sak, kita manggon, teka luwih akeh kulawargané, lan akeh teka bebarengan, senajan anggota kulawarga padha days turvizy asring short 10. lan, kang nguripake metu, tenan, mung anggota saka kulawarga sing didol ing kertu panggonan sak wentoro langsung, sing, sadurunge bojone (uga, utawa bojo, cendhek saka, sing nampa visa karya). Iki rampung adhedhasar aplikasi saka bojomu, sing sawise 3 sasi kang undertakes piyambak kanggo pindhah menyang panggonan ijin, karo kontrak pegawe ditempelake. Dadi ora supaya medeni.

Titik penting - kanggo aplikasi kanggo kertu panggonan sak wentoro kanggo pangguna ing panggonan panggonan, sing, sampeyan kudu kanggo sing 10 dina, sing tumindak sederek visa, golek apartemen cocok, nanging ora supaya prasaja lan, bisa, bakal dumunung kanggo "apa perlu". Lan durung - ing kertu panggonan sak wentoro bakal nyawisake kabeh kulawarga sawise, ngasilaken bojo, nanging ora sadurunge. Sing, sing, sing duwe visa sadurunge pungkasan, bakal ing negara ing prangko khusus, kang nggawe ing passport. Lan patut Travel Abroad supaya dawa, nganti padha nampa kertu panggonan sak wentoro.

About, dokumen apa sing perlu, Aku ora bakal nulis, amarga aku ora melu iki. Inggih, sawetara iku ing umum - iku, sing bojone kudu tartamtu (mandan amba dening standar Polandia) jumlah income ing pitungan saka nomer anggota kulawarga. Uga perlu medical insurance kanggo kulawarga, lan Pendhaftaran panggonan (Apartemen kene bakal resmi, supaya iki ora masalah, mung teka saka sewa kanggo Dhéwan kutha, ing ngarsane bisa nduweni ora dibutuhake). Umumé folder saka dokumen kanggo pengajuan kanggo ijin panggonan, kita kedah dimensi serius, tesis magister. Kanthi preparation saka makalah mbantu perusahaan nyewo pengacara, Sasampunipun punika, piyambakipun karo kita lan úřad Provinsi (Papan pinggiran), apa pancene mbantu, wiwit komunikasi wis digawa metu ana dening aturan ing Polandia. Katentuan Pangginaan supados langkung wawasan saka aplikasi kanggo long - rong sasi. Ing kasus kita, padha isih preian Taun Anyar lan Natal, supaya iku kabeh dicokot telat.

faktor penting: anggota kulawarga karo kertu panggonan sak wentoro (Aku duwe bojo, ing tartamtu) hak karya ora. Yen sampeyan pengin nemen, sampeyan kudu katon kene juragan, sing bakal setuju kanggo ngetokake kertas lan visa apa saka ngeruk.

nganyari liyane: Aku bubar sinau sing, sing, sing nemu proyek ing Polandia, bisa tinimbang kertu panggonan sak wentoro biasa kanggo ngetokake supaya disebut-kertu biru (kertu biru, kertu biru). Iki document pan-European kanggo personel qualified, komuter. Aku ora akeh kene ing topik - looking kanggo rincian saka sumber liyane, nanging aku ngerti wong, sing dirancang ing Blue Card in Poland. Amarga saliyane syarat biasanipun kayata perlu utawa diploma 5 taun saka pengalaman ing beluk (dikonfirmasi). kertu kaluwihan kalebu, sing 1) mundhut karya wong isih bisa 3 sasi Tetep ing negara lan madosi liyane 2) anggota kulawarga duwe hak 3) kaya sanalika sampeyan njaluk kewarganegaraan 4) kayata gampang kanggo golek proyek ing negara Eropah liyané. Inggih, sampeyan bakal tarik kertu utawa ora gumantung ing jinis saka juragan. Akeh kamungkinan kuwi mung ora kurban, nanging yen sampeyan duwe spesialis terkenal, iku bisa kanggo "sijine meksa".

5. padha ngomong, sing ora kaya ing Polandia, Rusia, Wis pinanggih sawetara negativity?

Aku kudu ngomong - tau. Ing nalisir, dibandhingake karo fellow wong kene iku misale jek luwih mbukak lan loropaken (pranala kanggo loro artikel karo pengaruh saka sesambungan karo wong). sing, sadurunge obah, aku wis maca kabeh forum lan reviews karo nyebataken saka, sing Russian ora kaya. Ing kawitan, paling padha siap kanggo ndhelikake negara lan kopi digunakake Inggris. Nanging, sawetara minggu mengko calmed mudhun lan, Salajengipun, pangrasaku, sing in Russian komunikasi tembung ing cilik saka stupor ngerti liyane kamungkinan, saka Inggris.

Lan ing umum kanggo ndhelikake "karakter Russian" sing ndadekake ora pangertèn. Periodik takon pitakonan langsung, "ngendi sing sampeyan" - uga, sampeyan ora bakal ngapusi padha, sing saka Ukraina (iki biasane Panyangka pisanan) utawa saka Belarus, sampeyan tau ngerti, ngiring dening pitakonan sing luwih spesifik bakal. Ana cilik, nalika ing cafe aku otomatis manthuk kanggo pitakonan: "Apa kowé saka Ukraina?"Lan waiter marang ing ngisor iki ing Russian apik, sing makarya ing Kyiv, Aku wiwit takon bab, apa urip saiki, umume, iku nyenengake.

malih, Aku duwe anak 2 taun-lawas, Aku lunga nang endi wae karo wong, kita pirembagan kanggo saben liyane ing Rusian, supaya wong bisa gampang guess, lagi. We pindhah ora mung kanggo kopi lan kafe. ing tartamtu, ngunjungi pusat gambling, klub anak, lan ngembangaken Employment. Uga katon sawise TK kanggo mangsa. "Nodding" menowo tanggi. We seneng numpak ing transportasi umum. Karo Bojone menyang fitness lan blumbang. Ana ing kantor pemerintah lan kantor pos. singkat, kontak karo cukup lokal. Lan ora negara kita ora nimbulaké larangan.

Lan Aku Sincerely pracaya, sing akeh gumantung ing wong piyambak, lan ora mung ing, padha Russian utawa lokal. Dhiskusi sopan, nindakake budoyo - lan iku dipercaya wong bakal ngomong karo sampeyan kira-kira. Panjenengan Pirsa, nalika aku maca reviews dipindhah kanggo Poland, Aku kesandung marang siji, ngendi dheweke wrote - ngomong, kabeh iku apik, nanging sawetara wong ngerti in Russian, tortured dipikir warata, lan ora ana kang diajak ora bisa! Lan asring ana kutipan - "ya, meh kabeh cagak, utamané wong tuwa, sampurna ngerti Russian, mung kanggo éwadéné ndalang, padha ora ngerti lan ora nganggo!».

Pitakonan mengkene - apa langit-langit dijupuk? sing, supaya wong-wong mau ngerti soko, nanging ora kasunyatan, bisa ngomong sing, ing anané saka basa laku cepet lali, malah ing umur. Lan ing umum, ing sandi mratelakake panemume, ala yen sampeyan lagi ing negara liyane, tanpa saka pangerten lokal basa. Lan mung nggunakake basa ibune lan ngenteni, sing bakal seneng ing wong kanggo njawab.

nambah, ngerti sing Russian ora duwe, lan akèh wong. A saperangan saka kaping nyuwun pituduh ing wong tuwa ing werna. Sawise ing Rusia, Hearing, kita ngomong iku, Aku liwati driver mendhoan. Lan pepadhamu mudhun path ing blumbang mangerténi Russian, Senajan ing kawitan Aku nyoba kanggo pirembagan marang ing Polandia utawa Inggris. On a Russian apik ngandika kita pepadhamu ngisor. rama Ganggu ngandika pemilik kita apartemen (tuladha mung katon, sing kabeh wis lali). Lan cen kaping pirang-pirang ing sililis wong elinga sawetara phrases in Russian, yen stopper Komunikasi kita. Iku becik. Nanging biasane kita nyoba kanggo nggunakake sawetara ora wanuh Polandia lan ora ana siji saka Rusia ora mundak.

6. Apa tingkat saka basa Polandia, Bakal mulang lan carane?

Polish - klompok basa Slavik. Kathah dingerteni tanpa translation, kebak tembung padha, Kajaba dibangun phrases lan tembung kathah. Nanging, Ukrainians lan Belarusians malah luwih gampang, saka Rusian, - Basa sing banget padha nganti Polandia. Sing menowo marang Ukraina, Aku ngerti sing meh kabeh. Russian ing Course évolusi wis musna nang endi wae adoh.

Sawetara phrases prasaja, ngandika alon, kita bisa ngerti. Nanging ora kabeh. Saka maca sethitik luwih gampang, titik utama cetha. Ngandika uga sinau dicokot ing kahanan standar kayata nyimpen, taxi, cafe ... aku bisa ngarang dhewe dicokot, asring mangertos.

Carane mulang? lanang pindho a minggu dadi kursus free, nganakake organisasi volunteer. Бесплатные годовые курсы есть в Институте ing angger-angger. Akeh Kursus mbayar, ing tartamtu, opsi menarik ing Universitas Maria Sklodowska-Curie. Lublin, dening cara, disebut Polandia Oxford - ana nomer ageng saka universities.

Aku ora lunga ing kursus, ora ana siji karo kang kanggo ninggalake anak. Aku lagi nggoleki dip basa ana, We lumaku kathah, rawuh kelas sembarang, akun chatting. Mbalik ing St. Petersburg, aku tuku sing tutorial banget karo koleksi audiourokov. Uga, siji wektu bojoku digunakake ing program Rosetta Stone kanggo PC. Aku diobong eppstor lan diinstal ing iPhone akèh program kanggo sinau saka Polandia ing. Utamané aku bisa menehi rekomendasi Babbel lan Busuu. Meh kabeh wong dilatih lan ngrungokake pangerten, supaya perlu kanggo konsentrasi latihan lan headphone. Uga wiwit maca e-buku (Janusz Wisniewski, "Loneliness ing jaringan", sapa interested). bab 7 taun kepungkur, aku maca ing Rusia, bыla kesengsem. mesthi, nganti maca nyenyet lan sampeyan kudu saya deleng Kamus. Nanging nalika aku miwiti kanggo narik munggah Inggris Panjenengan, kabeh teka karo wektu. More TV periodik katon (Aku menehi saran layanan weeb.tv online karo saluran Polandia), mesti, program anak kang, ana lan Gampang. A sawetara sasi mengko anak dadi kanggo TK, lan aku rencana kanggo pindhah ing language penuh.

Umumé, sanadyan Poland ora koyone banget rumit, Wis nuansa dhewe karo declinations, karo pronunciation, lan mung ejaan saka tembung asring ora ngilangi otak, kok aku kaya kanggo mangerteni tembung Russian ora langsung. bubar, dening cara, Gambar iki ing Internet digunakake lumampah, lan ora mung kesèd mbuwang kula link kanggo статью wong с :-).

Polish - iku mung

UPDATE: siji lan setengah taun uripé kene lan learning language aktif (pasif) Aku ngerti meh kabeh saka iku, mbangun sentences prasaja lan ngerti aku, uga maca. bojoku dadi kanggo kursus, Panjenenganipun ngandika lan mangertèni sethitik luwih.

7. Apa basa kowe komunikasi karo cagak? Aja cagak nganggo basa Inggris?

Saka jawaban sadurungé Cetha - kanggo ngukur pasukan lan migunakaké Polandia. Yen sampeyan pengin kanggo ngrembug bab Komplek lan rinci, banjur takon, Ora wuwus wong liyane ing Inggris utawa Russian.

With regards kanggo Inggris - ing pengalaman, Akeh ngerti. Iku ora tansah ing tingkat apik (Senajan ana uga becik), nanging aku apa tingkat ora super, ing kasus, ora ngerti saben liyane.

Aku weruh, sing Inggris misuwur kene (ing Eropah iku angel tanpa kawruh basa), kabeh tarif iklan. The Kindergartens tansah conducted piwulang ing Inggris. Ana sing malah game mau karo emphasis ing Inggris jangka saka 6 sasi.

8. Pinten ora house in Poland (rent, tuku)? Apa sampeyan wis dibusak omah? Kita nggolèki wong? Ora ana masalah karo search kanggo kéwan?

Deleng Apartemen ing situs property kita miwiti ing St. Petersburg. Boten kados Rusia, lan ing ngendi golèk akomodasi tanpa intermediaries ing pasuryan saka Realtors meh mokal, Poland sarwa dumadi mayoritas saka usulan-usulan. We found sawetara opsi lan Tambah wong. bebener, diaktifake, sing paling Apartemen wis disewakke, lan ing sawetara kasus nduweni durung nganggo ora ana ing Inggris, utawa ing Rusia (kita wis durung kagungan pengalaman sembarang in Polish ing).

Akibaté, kita mbantu broker, apa kita ora nggolèki maneh, kang berkolaborasi karo bojone. Ya searches lan kuwi ora: kita sarujuk kanggo pilihan pisanan. agen dikirim informasi lan foto saka apartemen dening email, bojomu tindak nonton, Aku dikirim kabeh informasi, lan kita mutusaké kanggo nampa. Aku ora pengin katon ahead lan, bisa, rusak pilihan pisanan. Nanging apartemen banget pleased - kabeh sing perlu, mbenake banget, Kantor nyawang kadohan. Ngartekno, yen nduweni sarujuk supaya 2 taun lawas anak lan loro kucing. Ing Rusia, iki nyenyet, kita iya ing Peter ndhelik kasunyatan kucing kabeh landlords, digunakake kasedhiya padha biasane mung gudang 30-taun-lawas direnovasi. Satus persen saka pratelan ora bisa, nanging aku kesan, ing Polandia kanggo kéwan ing Apartemen disewa luwih anteng, saka RF.

With regards kanggo rega. Aku ora bakal pirembagan rinci, carane akeh lan apa kita mbayar. Aku bakal ngomong in general,: prayoga kopeck Piece ing house modern ing area apik biaya saben saka 1200-1700 PLN (yen wong perlu tarif terjemahan - monggo waca panjalukan Google "XXX pln ing USD»). mesthi, ana opsi lan murah, lan luwih larang, gumantung ing gamblang utawa elitism. Aku ngerti, siji kang kolega Bojone kang mbusak "kraton" kopeck bageyan 2500 PLN. Lan kulawarga liyane unpretentious, nanging trep kanggo treshka 1500. Lan aku wis tak kanca lokal, kang sewo loro-kamar turu apartemen ing tengah 400 PLN karo KU. ana, bebener, Old house - geni geni kanggo panas lan jedhing karo jamban ing pawon, durung! Jumlah ndhuwur sing umume klebu utawa bagéan KU KU. Ing kasus kita, kabeh klebu, kajaba gas lan listrik. banyu, bebener, watesan tartamtu, kanggo kita menyang.

Kopeck Piece kita lagi njupuk kanggo pisanan, duwe pungkasanipun kapisah bedroom nyaman banget. Ing St. Petersburg, disewa siji-kamar apartemen, amarga prayoga kopeck Piece, kita mboten saged. Lan Lublin 2-kamar turu apartemen kita ing bangunan 4-storey apik banget karo loteng ageng lan rong kamar panyimpenan (dumunung ing dasar) Iku biaya us katelu murah, St. Petersburg saka odnushka. Sanalika - bagean apik saka kutha, near rong taman, mungkasi maneka bus 1-5 menit mate, akeh supermarket gedhe, pusat budaya. Lan sajujure - ana kanggo pisanan arep menyang ngleboke aku iki disabetake - ing hotel ing! sing, apartemen pungkasan ing St. Petersburg, kita padha ana ing omah banget, nanging porches kene apik karo kembang, ora zahlamlennye tiyang, - aturan. Malah ing house lawas, padha menyang komunal, ngendi kanggo nyewa apartemen kanggo Penny, kancaku, lan banjur ing Diposaken seger stairwell, greenery, kloso ... Ing kontras langsung atine St. Petersburg komunal warata ing tengah ...

Kanthi gati kanggo prices of KU aku bakal ngomong iki - gas banget inexpensive, Listrik luwih larang Russian, banyu iku akeh luwih larang, nanging ora supaya, kanggo miwiti nyimpen saben gulung. tokoh tartamtu maneh, aku ora bakal menehi, iku kabeh gumantung ing Sifat, lan malah angel ngomong, carane akeh godhong saben sasi - rent wis banjur mbayar saben sasi, in Russian, lan bab sapisan saben telung sasi, lan, tagihan beda teka ing beda kaping. Ora "Sberbank", Begjanipun ora, kabeh mbayar kanggo akun pamriksa tartamtu liwat internet, cepet lan gampang (mung kudu ngetik nomer rekening lan nggawe transfer a).

Nanging aku asring takon bab tuku ngarep. Maneh apik Piece kopeck ing ngarep prayoga iku 220-250 ewu zlotys. Lan kapentingan ing hipotek ana luwih saka diakses (minangka ana inflasi). Obzhivaya lan rencana kanggo tuku omah-omahé dhéwé ing pungkasan. UPDATE: Akeh kita kolega wis dituku house in kredit. Kabeh gampang lan terjangkau. We lagi arep karo pikirane :-).

sing, cathetan penting - mbudidaya, sing aku ora manggon ing ibukutha. Lublin - kutha cilik kang standar Russian, sanajan ing Eropah - mandan amba, Center Lublin Province Regional. Ing Poland, dadi misale jek dadi paling gedhé kaping wolu.

Liyane wanted kanggo ngomong bab Realtors. Ing Rusia, kualitas karya sing aku iki banget keganggu. Nanging aku wis kanggo nyelehake munggah, lagi bend ing wong kabèh pasar. Kene kita nyuwun arahan akèh Realtor, Sing ngerti, Nanging, ana wusana kanggo nyoba, Aja padha metokake tanggung jawab sawise pangiriman saka omah (Russian biasane nampa dhuwit lan liyane apa karo). A saperangan saka sasi sawise perkawis masalah karo utang kanggo mbayar KU, lan utang wis sadurunge kita. Kanthi landlords hubungi langsung ora bisa, Banjur bojoku disebut Realtor ing, lan wis ketemu ngare. uga aku ngerti, apa ora langka, nalika pamilik apartemen ora nyewa, agensi real estate (malah yen kontrak karo pamilik). Iku trep - ing cilik saka masalah (nanging ing paling kran banyu netes) sing ora dealing karo wong biasa, sing duwe bisnis dhewe, karya, vacation, etc., lan karo pro, prakara kang - kanggo ngatasi masalah cepet. Lan mesthi kabeh wis didandani ing beyo saka perusahaan (Nanging, kita wis tak sink nyuwil, lan sing nduweni uga didandani kabeh dhuwit sing).

Komisi Realtor kita njupuk sethitik maneh 50% rentals saben wulan. Ana opsi, ngendi tenant ora mbayar, mengkono, padha takon 100%, nanging obsuzhdaemo. Lan uga umume golek ngarep tanpa Realtor luwih saka nyata.

9. Apa tingkat rega ing Polandia?

Negara Eropah Wétan, kayata Republik Ceko lan Polandia (Iku ora ing liyane), prices atraktif kanggo produk, omah etc. bebener, Kabeh iki sadurunge tiba serem saka ruble ing mburi 2014 taun. Nalika kita teka kene ing tiba, worth PLN 10-11 rubles. Lan, adhedhasar prices kabeh Venäjän ana lucu. Aku bener tabuh ing supermarket jam. A nomer ageng saka produk, endi ing prices, aku tau ngimpi kang sadurunge, lan. Ing Rusia aku, contone, Aku durung nyoba kabeh limo mascarpone, parmezanы, motsarellы lan t.p. Inggih, ora amarga, sing nglanggar ing awake, nanging amarga iku larang lan ora dadi luwih pengin. Lan banjur - kok ora nyoba! mangkono nambah, sing produk saka banget kualitas, malah mirah! meat gedhe, pilihan saka sudhut supaya sedhep lan kabeh jazz sing.

Umumé bab pangan aku luwih nulis kirim kapisah. Busana uga inexpensive minangka kabèh, kualitas prayoga. sale ajeg conducted (jujur, Aku weruh dhewe, carane akeh item biaya sadurunge). Ing kafe lan restoran uga kasedhiya ing prices padha lan bagian ageng. Kindergartens pribadi kaping 4 murah, saka ing St. Petersburg lan ing wektu sing padha ora Samsaya Awon.

singkat, kabeh iku apik, nanging banjur wiwit,, ruble wis tiba, Zloty nerjemahake menyang rubles ora utamané seneng. Sing mesthi wae tambah meh 2 melu. lan, kang ketoke ridiculously mirah, Iku saiki ora ana maneh supaya mirah. lan soko (contone, Toys utawa Perkakas) lan iku ora koyone larang. Pisanan aku diganti mesthi duwe pengarep-arep, nanging pungkasanipun aku calmed mudhun lan mung mandheg kanggo mikir bab wong-wong mau. income kita ing PLN, kang ora bakal tiba, supaya iku ndadekake ora pangertèn kanggo nransfer tags. Lan yen sampeyan pengin nemen - nerjemahake tingkat Autumn :-).

10. Apa bisa ngomong bab masakan Polandia? Ing campuran ing toko?

Ing sawetara banget - wis meh kabeh. Nalika aku kasebut ndhuwur wrote, kualitas super. lan, dikunjara padha produk, sing didol us, Sampeyan ora kudu ilang soko, minangka dadi kerep mengkono nalika obah menyang negara adoh. punika, mbok menawa, sausages ing macem-macem, in Russian, ana. Ana atusan jinis Ham, sosis garang apik, sausages prayoga, nanging amarga aku pengin "Doctor" utawa "susu", lan ana masak. Dheweke ketemu siji jenis bebener - tartamtu Mortadel.

Ah kanggo, durung ana dumplings! rodo, Ing kawitan marketing lagi, lan malah pilihan punika ageng, nanging akeh saka jinis dumplings. Daging lan ora akeh daging ana ... uh, Aku ora ngerti carane kanggo njlèntrèhaké ing tembung, nanging, dipercaya kula, iku inedible. Ing kawitan aku isih padha ngarep-arep lan tuku akèh dumplings beda, nanging ora. We kudu nggawe awakku. Isih pengin cookie oatmeal, iku cukup langka kene. Minangka kanggo woh-wohan lan sayuran - pilihan punika ageng lan kaget malah ing tomat mangsa lan cucumbers éca, ora "plastik". Inggih, apples lan kabeh Penny, malah karo kurs ruble anyar.

With regards kanggo masakan lan restoran - kita arang ngatur kanggo njaluk nang endi wae, nanging aku bisa ngomong, sing kabeh tradisional lan sedhep minangka kabèh. Lan mung bagian buta!

Ah kanggo, bir punika banget lan pilihan punika ageng! Aku pacangan saka Republik Ceko ing kawitan nyekel saka rak-rak Czech bir (saiki lan ing prices normal, in Russian ora golek kuwi) lan aku ana ing ecstasy. Lan banjur rasprobovali Local - malah luwih murah lan luwih saka.

zametochka More - Produk karo rauh expiring banjur luwih kerep tinimbang ora sijine ing larik pisanan, ndhelikake seger jero (laku umum ing "Pyaterochka", "Crossroads", etc.). Ing kontras kanggo produk kuwi misahake resimen, ngendi padha didol ing diskon jero. Salah siji price tag padhang, ngendi dituduhake, Nalika iku deadline lan apa diskon.

11. Apa sampeyan kaya ing Polandia, lan apa ora? Sing Lublin? Sampeyan ora Getun, sing kiwa Rusia?

Aku kudu ngomong - aku ora Getun babagan ninggalake. Lan kabar saka ngarep asring mung konfirmasi, ninggalake kaputusan sing bener. Minangka kanggo pitakonan pisanan - kita seneng kene. Ayo kadhangkala aku njaluk ujar kaya "Poland ora Eropah", nanggepi eseman. sing jujur, supaya ing paling telu Eropah Wétan, nanging iku cetha, sing negara aktif ngembangaké lan jumangkah adoh sawise urip ing camp sosialis. Dibandhingake karo motherland, aku weruh akèh wektu positif.

Lublin - sawijining kutha penake. Kanthi bandharanipun, dening cara, loukostery saka kloter kanggo Eropah. Ing lurung-lurung resik, lawns ijo, akeh Kebon umum lan taman, bangunan kurang-munggah. Ing saben yard ana papan kanggo dolanan lan, titik, kabeh wis panginten metu - swing aman kanggo dicekel bocah, pager nutup, Aku tau ketemu ana ngombé, utawi rokok, ora rereget lan rokok sebulan, turu sing ora duwe omah (nuwun, nanging ing St. Petersburg lan Perm iku katon luwih saka sapisan). Ing omah kita kabeh dolanan pribadi, kang dikunci. Ana Bunch Toys, ora ana siji ora dijupuk.

Banget ngganggu sitik ajur iklan - ing trotoar ana, ing cagak lan pager sing langka.

Ing werna sing udud sethitik, lan yen wong smokes, nunggu bis, ora iku ing paling 5 meter saka. Ana wis ora siji garang ing pasuryan lan anak.

Lublin

Lublin

Lublin

Lublin

Lublin

lublin

lublin

velodorozhky ing Eropah

Akeh toko rentengan gedhe, sellout, prices cukup. pleases, Polandia ora utamané puguh bisa. Contone toko mbukak wis angel kanggo nemokake ing Republik Ceko sawise 18-19 pm. Kita ora duwe masalah - loro supermarket amba cedhak omah sing mbukak menyang 22, Mung ing Minggu kanggo 20. The 15 menit mate saka omah Tesco ageng babak jam. Ana uga chain Grosir cilik, mbukak kanggo 6 kanggo 23. Ing kopi stasiun gas 24/7, padha ketemu sawetara saka sudhut produk. Ing gosprazdniki kabeh ditutup, Kejabi pharmasi lan kopi ing stasiun bensin. Ing tangan liyane, liburan liburan discord. Natal punika tanggal penting banget. Lan ing jinis liyane saka hajat Independence Day, aku ketemu kopi mbukak. minangka aturan, lagi cilik (toko rentengan gedhe 100% ditutup), nanging bab utama - ora kudu keluwen.

Apa tenan kaya - wong grapyak! Strangers ing werna mung eseman kanggo kula lan bayi, yen ketemu mata. Sellers ing nyimpen bisa muter karo anak, takon soko, kanggo pujian. Tanggi wis mulang anak sethitik lokal chatting :-). Wong Care kanggo wong, ngupaya kanggo. Aku isih amazes, carane asring mbiyantu kanggo narik kursi rodha menyang bis karo lantai kurang. Sing ngerti - ana efforts malah wis ora perlu - ngusulke setir lan ndamel. Iki ora hellish St. Petersburg trem karo andha ing setengah dhuwur sandi. Bus duwe kamar kanggo wheelchairs, kadhangkala ana wong, nanging nalika aku lunga - Aku apologize lan diverge. Iku misale jek trifle, nanging becik. Lan ing werna yen aku menek karo sidecar kanggo ramp utawa ladders, uga kurban bantuan.

Supaya supaya musuhan rasah - ya, uga duwe wong ing Rusia, kang bantuan, nanging padha relatif sawetara lan kerep kudu nyuwun bantuan kanggo mundhakaken, skip etc. Kene ki, saka iku sethitik - Nalika iku bojoné tiba alon-alon saka pit, Aku mandegake mobil takon, kabeh iku OK. Nalika kita padha looking for a taxi siji institusi, driver, pangerten, iku luwih gampang, saka kita, amarga keahlian basa, metu saka mobil, kanggo njlentrehake tamtama, Iku Panggonan tengen teka. Lan nalika aku lunga menyang sekolah kanggo golek pegawe Polandia, cloakroom, tinimbang penjelasan mimpin kula kanggo wong liwat polshkoly. Sekolah kene, dening cara, kabeh elegan, ing wayang Amérika! Liyane saya surprises, carane, contone, nalika wong dadi sawise piwulang ing blumbang, kang mesem lan wishes everyone wengi apik. Lan ing proses naleni shoelaces katon munggah, Padha eseman ing wong, lan uga pengin apik wengi. Kanggo wong Russian iku malah wildly, sawetara wong malah manca, pisanan aku wis ndeleng :-).

Velodorozhky Singol, lan tansah ndeleng, minangka apa anyar. Kabeh elaborately, loreng sing, drive kapisah kanggo lampu lalu lintas, zebra wong ing bicycling ... Ana akeh TCTerms rental mancal, iku banget mirah lan kaget gedhe ing kawontenan, modern. Ana taman khusus kanggo velopokatushek. Umumé, cuaca iku becik kanggo ketemu kapenuhan parking tanggung unrealistic Rolling Velikov. Menapa malih - wong numpak mau ing kadhemen (+1-3, contone). Lan kabeh mangsa mbokmenawa bakal tindak, nanging wiwit TCTerms Desember ditutup kanggo mangsa.

bike rental in Lublin

velodorozhky ing Eropah

velodorozhky ing Eropah

Roads umume apik lan aku weruh, Diposaken sing. Senajan kerep nang endi wae ing platarané ing aspal lawas ketemu karo patches lan retak, wates rusak (sing, 5 taun Peter wis ora mulang kula "curbs"). Njupuk sak kutha gampang karo kereto surungan a - kabeh sidewalks, ramps.

dalan ing Polandia

dalan ing Polandia

Lan apa bab transportasi - bus lan trolleybuses meh kabeh resik, account-anyar, karo logo kutha ing kursi. Ana uga ing jadwal, Aku katon ing program ing telpon (Jakdojade), nalika bis lan bakal miwiti ngumpulake - luar biasa trep. Akeh titik bus duwe layar elektronik, nglaporake, nalika bis teka, Inggih, jadwal ing kertas. Umumé kita kathah karo anak, minangka transportasi trep, kutha cilik, ora jams lalu lintas. Ing St. Petersburg kanggo kita ana ing kabèh acara kanggo pindhah nang endi wae, tanpa bojo arang ditanggulangi ing. Lan punika setengah kutha obkatali. wacana, dening cara, ora utamané mirah - ing St. Petersburg lan Moscow wektu. Tiket dituku liwat aplikasi smartphone (SkyCash), iku cepet lan trep.

transportasi Lublin

More about dalan lan mobil - nyopir budaya ing Polandia iku ora sampurna, nanging ndhuwur Russian. Kadhangkala wong "Kasalahan" ing kacepetan taksi ing lurung-lurung ing cilik. Ing zebra kantun ora utamané semangat, durung liwati. Ing Rusia, Aku ngadeg karo kereto surungan ing sela-sela ing salawas-lawase, lan yen wong kang kalem, ing lane jejer bisa yank ing overtaking. Park ing sidewalks ketemu kene, nanging iki istiméwa rodo. Maneh ing ngarep, Iku kedaden amarga ana ora ono kanggo pindhah, lan sing ing sidewalks, lan lalu lintas mobil.

Ing lurung-lurung aman, metu kanggo mate ing wengi iku ora medeni, malah peteng banget awal kene ing mangsa. Ketemu tahap sing ora duwe omah utawa - rarity. Inggih periodik lumaku patsanchiki cetha, aman (karo anak tansah siap kanggo chatting), sok-sok karo bir.

Ing lembaga negara kabeh tata krama lan relatif cepet, saiki elektronik, Staff grapyak. iku sethitik pemikir, contone, Dhéwan kutha wis lockers lan wilayah Nursing game lawas dicekel bocah.

Saka mail ing Aku remen! Kantor ora queues, ngirim nggawa ngarep (malah cheholchik Kopek kanggo iPhone saka China). Aja nelpon in advance, supaya yen sampeyan ora ing ngarep - bakal ninggalake kabar lan bakal menyang departemen. Maksudku sing postmen biasa, kurir telpon layanan, mesthi. Yen paket cilik lan ngilangi menyang kothak layang slot - sijine. Parcel send bisnis 30 detik - njupuk lan ora isi ton makalah, in Russian. Layang saka jinis kontrak crita padha. parcels domestik lan Eropa lan huruf teka ing saperangan dina, layang mirah. Umumé, kene swarga kanggo blanja online, Aku saiki kuwat kecanthol ing Allegro lelangan, iku jenis eBay lokal.

Sakbenere saben wilayah kutha iki dadi-disebut House of Budaya. Ing kawitan, jeneng softened, nanging ing kasunyatan iku pusat masyarakat biasanipun, minangka salah siji bakal ngomong ing Amerika. Dadi jumlah ageng kabeh kelompok lan bagean - kanggo dicekel bocah, diwasa, rapat-rapat khusus kanggo wong tuwa. Aku lunga kanggo DC kanggo Pilates, cedhak ngarep lan banget inexpensive.

lan banyu (tutul) Aku seneng kene. Net-net, akeh biru! Ing St. Petersburg, sawise loro utawa telu reception perlu kedah mindhah adoh teyeng ... Banjur, Nanging, uga ana masalah - isi jeruk dhuwur - nanging kanggo nutupi putih gampang mbusak tutul. ngombé banyu, bebener, sing ora ana jeruk endhot, kita nyaring metu ing picer.

Lan ing apik banget kutha Lublin lawas karo Bèntèng! Aku ngelingi kanggo Prague. biasane, mesthi, ndandani needed, nanging sakabèhé apik banget. Yen sampeyan lagi liwat - kanggo ngunjungi wajib, noon, kanggo nliti kabeh, cukup.

Lublin, kutha lawas

Lublin, kutha lawas

Lublin, kutha lawas

Lublin, kutha lawas

Lublin, kutha lawas

Lublin

Loro saka kaendahan iki, Kamar cukup lawas lan kadhangkala evokes kenangan "scoop". Nanging sing sethitik adoh saka iku wilayah modern, ijo, karo omahé ayu.

Lublin dianggep dadi ibukutha Festival Poland, Spring lan panas saya ngawontenaken maneka acara kelas donya (contone, Festival misuwur seni werna), menarik banget lan mesthi wonten, ngendi kanggo pindhah.

Sing kabeh. Lan aku ora seneng iku? Iki serius - Aku ora bakal nyedhot saka driji. Aku Originally ora duwe pangarepan ageng. Aku weruh ana akeh kaluwihan lan ing wayahe kabeh wareg. Mungkin, yen aku nyopir kene saka sawetara Jerman, Aku duwe pamikiran, sing ora tansah wektu kanggo ngresiki lebu saka pekarangan, ora tansah trotoar banget, kadhangkala ana kiosks elek a la 90s lan mesin ing "zebra" ora langsung ngadeg bosok kanggo titik. Nanging aku kene sawise uga Russian. Yen dumadakan mbukak Polandia sawetara sisih negatif - ngomong.

Ah kanggo, kene apa maning ana marang. Umumé, ing tingkat saka income cetha ora padha ing Polandia, ing kutha-kutha Russian kayata Moscow lan St. Petersburg. Aku ora bakal ngomong, sing kasebut kanthi teliti, sinau topik, nanging soko kanggo maca lan ngerti, sing gaji saben punika boten langkung inggil. Lan yen ngira sing gaji, sampeyan bakal kudu manggon, nyimpen ing cara. Lan cagak ing panelusuran proyek luwih apik lan income luwih menyang negara liyane dikembangaké Eropah. Umumé, teka kene kanggo urip sing luwih apik, Sampeyan kudu duwe proyek apik, lan golek iku ora supaya gampang, utamané wong manca tanpa kawruh basa lokal.

Lan ing review, kadang dilecehke medicine. Sejatine, pangertèn, sing kanggo njaluk menyang spesialis mung sawise Enteni dawa. We kudu insurance pribadi saka karya kanggo kabeh kulawarga lan, pah-pah, karo kudu ajeg ngunjungi Doctors wis ora pinanggih. Saperangan kaping ana masalah ora serius lan takon babagan kasarasan saka anak - claims padha ora.

12. Cara paling Panjenengan weather?

Aku ngrampungake bagean kaping pirang-pirang. Nanging taun ing tahun ora perlu :-).

Ing Oktober, kita teka saka Urals (Aku urip karo wong tuwane sawise departure saka bojone), ngendi padha wis nul lan dullness, Lublin lan kita padha disambut dening Autumn Golden lan 17-20 derajat panas. Aku iki remen! Lan malah ing separo pisanan saka November, kedaden kanggo +15-17 derajat, sanajan ana dina sing +3-7.

Autumn Golden in Poland

Banjur teka mangsa, liyane sabenere, Eurosis, iku nalika cedhak nul, biasane cilik plus. salju ora ngapusi (max. 1-2 minggu). Frosts ing Desember lan Januari, kanggo -10-15 derajat, luwih saka sawetara dina ora terus. Asor biasane dhuwur, ana angin, supaya malah minus cilik wis asring felt minangka "kadhemen-kadhemen".

Ing Januari lan Desember kedaden kanggo +10-11, malah ing Februari +12-14, kanggo kula iku cukup ngageti (nganyari: nanging njupuk digunakake)! Srengenge saka tengah mangsa, asring (kanggo mantan iku Petrograders penting).

miturut standar sandi Spring awal, ing Maret, wis ana banget anget, panas dina. Ing April, sawetara dina ing suhu mundhak kanggo +25 derajat! miturut standar sandi Summer banget panas, ing Agustus, iku saklawasé telung minggu +30-36, Piye wae tahan iki. Lan malah ing September, iku kedaden kanggo +26-30.

13. Carane cepet ing Polandia lan nyedhiyani kewarganegaraan permanen?

Permanen - liwat 5 s karya resmi ing negara. Kewarganegaraan - liwat 8 taun. Kanggo negara Eropah istilah standar. nganyari: kanca ngomong, yen padha aplikasi kanggo extension ijin panggonan (pisanan kanggo menehi 3 taun) Sampeyan bisa langsung njaluk kewarganegaraan lan ana kamungkinan, sing bakal. kita, bisa, nyoba.

14. Pripun rencana kanggo bisa? Bakal katon kanggo soko lokal? Bakal kita ndeleng review gadget?

Nganti agêng 2015 , Aku ana ing ninggalake care anak (banjur metu saka tenan Russian), nanging banjur moonlighted, wrote reviews seni. Kirimi kula unit anyar ing Polandia ora dadi (iku dawa, larang lan ora kabeh perusahaan kurir sing dijupuk kanggo iki). kontak Local ing lapangan aku, mesthi, banget, lan ora bakal, Aku durung cukup kanggo sinau basa. Inggih, ing kasus, knthi angel wong bakal menehi kula ing Gadgets kene, aku wrote bab mau ing RuNet. A perlu ngerti kanggo ngrampungake karya wartawan sampurna ing basa Polandia, iki cetha ora prakara siji rong taun. Umumé, Aku terus nulis minangka freelancer kanggo sumber Russian (на iGuides, ing tartamtu) lan perusahaan, mung wektu iki ing topik sing luwih umum. Sing lan rencana kanggo apa ing mangsa. bebener, kurang saka mupangati wiwit, ruble ing plummeted.

uga, Aku rerumput munggah ing basa lan nemokake sawetara karya lokal - ora ngiro-iro. Ing kasus, Aku ora arep kanggo ngganti rampung profil aktivitas, Aku jurnalisme.

15. Sing dipindhah ing cats?

Pitakonan ora kerep banget, durung-kanggo-tanggal, dheweke rummaged liwat akèh informasi ing subyek ing mangsa panas. Umumé seneng, sing nasib kita dikirim menyang Polandia, lan ora ing sembarang Australia, endi kewan saka Rusia kanggo nggawa unrealistic (quarantines semi ing negara "resik" lan kabeh). Nanging njupuk kucing kanggo Eropah (liyane sabenere, Poland, kanggo kabèh Eropah, aku ora bakal ngomong, wiwit ing negara ana nuansa beda) cukup gampang.

titik (apa kita wis dirawuhi ing mangsa panas ing St. Petersburg) - Vaksinasi lan Kripik. Nggawe wong sing arep ora kurang saka siji sasi sadurunge departure. The veterinaries biasane ngerti kabeh - mung teka lan ngomong, sing obah menyang negara sing. We sijine cats divaksinasi tahunan, supaya mung teka apa tembung sabanjure. Sadurunge cats vaksinasi implanted Kripik cilik (Coke dendo, lan Penny ora nanggapi). Chip digunakake kanggo ngenali cat, IE TCTerms, sing iki kucing padha karo banget vaccinations, ora apa liyane. Ananging vaksinasi masalah passport kewan internasional, ngendi ana kabeh (vaccinations, nomer kertu lan informasi liyane).

Bojone iki mabur karo kucing ing bidang. Mungkin, kanggo jinis transportasi aturan sing Luwih beda, nemtokake. Ya, lan maskapai tartamtu bisa duwe syarat dhewe, supaya iku apik kanggo nelpon ing advance lan mangerteni. A saperangan dina sadurunge departure iku perlu kanggo aplikasi kanggo negara Clinic Veterinary, ngendi kanggo njaluk bantuan ing kesehatan kewan. Bareng karo kucing dheweke marang tamba anthelminthic.

Kanthi referensi iku perlu kanggo teka ing bandara (luwih apik kanggo nindakaken ing dina utawa loro sadurunge pesawat, lan ora ing dina departure, wiwit iku dingerteni, Apa sampeyan menyang saiki, lan apa masalah bisa njedhul ing kabeh), golek ana kontrol Veterinary, ana bakal diwenehi pass asrama kanggo kéwan cilik.

Aja lali kanggo njaluk operator khusus kanggo kéwan. Padha kudu tenan lan konsisten karo standar internasional Airlines IATA (ing sembarang Internet-toko kanggo kéwan kanggo mangan, kita nggolèki dangu, njupuk kuwi).

Dina departure iku perlu kanggo teka ing bandara ing advance, kanggo 2-3 jam lan tuku karcis kanggo cats. Banjur nemokake reception area lan menehi kéwan spetsbagazha karyawan maskapai. Priksa metu, sing nindakake aman ditutup. kucing kita sing mabur ing kamar gawan. Aku iki wedi ing kawitan - kaya umume, iku peteng, kadhemen lan suitcases, nanging aku kajiang pisan, sing kewan ing bidang kamar khusus, sanajan iku migunani kanggo kelingan sing pramugari ing, ana kanggo nguripake ing dadi panas. Apa liyane - cats kita miber karo owah-owahan, We ditransfer saka bidang ing bidang tanpa bojo, senajan ing saben cilik iku perlu njlentrehake. contone, nalika kita miber karo anak, bagasi wis nyeret awake liwat Bangkok (lan nyenengake).

Njupuk cats ing kabin uga bisa dadi. Nanging maneh, iku perlu kanggo nemtokake ing advance ing maskapai, ana watesan ing nomer pets ing kabin. Ing kasus iki, kita ngandika, iku bisa kanggo njupuk mung siji cat, bojomu ora milih antarane wong-wong mau, lan dikirim loro kanggo gawan. Ing cara padha ngginakaken akèh wektu - saka awal esuk nganti sore, plus Sepur kulo Warsaw kanggo Lublin. Aku, mesthi, kanggo wong-wong mau kuwatir, nanging ora bundhas moral padha ngalih ora dikirim, sanajan sawise rong flights katon lan nindakake jumbuh, kedadosan padha, Esuke, kita dumunung menyang apartemen anyar.

Miturut cara, kéwan sing menehi saran ora kanggo Feed setengah dina sadurunge pesawat, kanggo ora ditukokke maryam. Ing mbeta drinkers duwe, nanging banyu iku luwih apik ora kanggo pour, dheweke raspleskaetsâ. Ing ngisor lay bocah wis mbeta lan diaper absorbent. Sampeyan uga seng di pengeni kanggo kelet ing jeneng pemilik sel lan kontak.

Umumé, njupuk kanca wulunen karo wong-wong mau ana gampang. Iku rejeki wis musna - Kripik, vaccinations, karcis, nggowo New ...

16. Iki angel kanggo malah arep dipindhah banjur bener mindhah? Sing dipindhah iku? Apa bosen dening kelairan?

Arep - ora. Nalika aku wrote ing awal, kita kaya kanggo ngalih ing Rusia lan padha siap. Lan pamindhahan, mesthi, alangan nggawa. sepisanan, iku hard mental - Aku goyang, iku kanggo pindhah menyang negara manca, ngendi aku ora ngerti apa-apa, dadi malah karo bocah, lan malah kedah dipisahake saka bojone ing gesang aneh (We pisanan durung ngerti, carane rauh kita bakal bisa bebarengan kanggo ijin panggonan). liter ngunjuk calming.

Sareh - transportasi barang. Banget akeh iku wis ninggalake. Aku sinau bab transportasi saka trek lan kontaner kanggo w / d. Kapisan iku unrealistic larang, kapindho kasedhiya, Lublin nanging ora luck - mung kanggo Warsaw. Akibaté, ing bojomu soko ing trifle njupuk ing bidang, lan malah dikirim rolas kothak Post Russian. Iku inexpensive, iku kabeh kanggo saperangan saka minggu lan meh ora break apa, Mung multivarku mbengkongaken. Nanging karo bayi iku kita kawitan kita padha dijupuk dening Sepur kanggo Perm, lan saka ing kono dening bidang, lagi wae pas ing watesan baggage. mesthi, akeh wis ngiwa ing St. Petersburg, ngedol utawa menehi kanggo kanca-kanca lan kenalan. Lan banjur - suitcase, stasiun sepur, Poland. Nothing elek, nanging aku wedi kapal mabur :-).

Construction ing negara kakehan kangelan durung ngirim. uga, kalebu basa unoccupied. Kanggo liyane, kabeh iku cukup cedhak lan cetha. uga, amarga yen ing kamp sosialis isinipun. Utawa amarga wong - wong Slavia. dening cara, Poland dianggep dadi meh mung mononatsiey ing Eropah. Ana relatif sawetara pengunjung, Tanpa pengungsi saka Timur. Umumé, ing lurung-lurung pasuryan tanggung Slavic.

Ing Rusia ora kanggo kantun. Aku obah-medèni sawetara wong - wong, saka kutha ageng kaya travel Peter provinsi iki, nanging ora kaya iku. Sing jujur ​​- Aku provinsi Eropah. cosily, apik, kasebut kanthi teliti,. A kutha gedhe karo iromo sing aku wis tau utamané cedhak. Lan kita kudu kene ora desa dening Eropah standar.

Iku kanggo kulawargané kantun. Nanging bakal angel, yen sadurunge padha tansah cedhak. Ing kasus kita, sederek saking garwanipun ing lapangan, lan kita arang weruh, lan kulawarga ing Urals. Supaya kita digunakake kanggo ngrampungake piyambak. Saiki kulawarga kanggo njaluk bantuan kanggo kita dicokot luwih larang lan maneh, nanging kabèh - uncritically. Aku ora durung Amerika lan Australia, Rusia cedhak.

UPDATE

17. Aku asring takon bab kegiatan kanggo bocah-bocah lan Kindergartens, minangka akeh uga rencana kanggo mindhah kulawargané ing Polandia.

Kebon duwe negara lan pribadi. negara kanggo njupuk 3 taun kasedhiya, sing anak piyambak mangan lan banjur dadi jamban. The pribadi malah karo enem sasi. Establishments - karo 6 sasi kanggo 2 taun. Kindergarten - a 2 kanggo 6. C 7 sekolah. Yen kita pirembagan babagan pribadi, ing nursery kaping pindho dadi larang. ngadeg 500-700 PLN saben sasi tanpa daya. Kebon kanggo anak saka rong taun - 250-400 PLN saben sasi tanpa daya. jajanan - 8-10 PLN saben dina. Yen anak ora teka, iku perlu kanggo nyegah daya dhuwit lan ora njupuk.

Ora madu. pemetaan, referensi, inoculations - ing pribadi ora takon. on negara. Aku ora ngerti. The pribadi Sampeyan bisa ndhaftar ing sembarang wektu taun. Biasane sing mbayar siji-wektu ragad non-refundable - 200-300 PLN.

pribadi biasane cilik. Ing kelompok 6-7 kanggo 15-20 wong (Iku gumantung ing umur). Groups biasane bab 3-4 kanggo kabeh abad. Ing klompok 2-3 pendidik. Sawijining esplanade ing Kebon pribadi langka. Biasane wong menyang area yard toko utawa mung pasangan ing distrik (yen kadhemen).

pakaryan akèh, piwulang basa biasa, excursions, beet, dancing, nggawe.

Kebon sing umum mbukak saka 7 kanggo 17 jam.

About Garden State aku ngerti ing teori (Nanging, Sawetara kolega saka bojone marang anak-anake lan seneng). Padha gratis kanggo 13 jam (kalebu), Luwih minangka Zloty saben jam. mesthi, kang kelompok gedhe lan situs sing - iki plus. Nanging anak akeh banget.

Plus ana, sing ora ana semburan kasebat alam bébas, in Russian, nalika sampeyan kudu tangi ing kabeh, langsung sawise rawuh saka rumah sakit lan ana sethitik kasempatan, Panggonan sing bakal menehi munggah kanggo telung taun. Punika cekap kanggo ngabari kepinginan kanggo pindhah menyang pakebonan ing spring, lan iku kamungkinan, sing dening September bakal nyeleh. Kita ing umum ing Juli woro-woro Hung, sing ing Taman-sing, panggonan, nelpon lan teka. Lan ing koran lokal wis artikel bab, sing isih ana sawetara anak ing Kebon saka kutha 100 kasedhiyan, alamat lan nomer telephone sing kapacak.

Yen sampeyan duwe anak ing Taman nganti drive, kelas beda sampeyan bisa nemokake akèh kanggo wong - ing kutha kita duwe pusat play, School perkembangan awal, kelas pendidikan, etc.. saka siji umur awal lan kanggo saben rasa.

About dolanan wis ditulis - akèh wong, padha Advanced, ohorozhennыe, resik. bebener, sak mangsa kadhemen kanggo wong-wong mau wis angel golek perusahaan - ora kaya cagak mangsa mate, lan kene ing mangsa panas - didol metu.

18. Marang kita bab medicine.

Sistem medical ing Polandia padha nganti Rusia. Kabeh warga apa nggawe panganggo prentah menyang NFZ Dana (jinis CHI) lan bisa dianggep gratis. lanang ndadekake kanggo iki kanggo kita karo anak. Konsep "klinik-klinik kesehatan umum" ora, Ana Doctors pribadi lan pusat medical, sing kerjo bareng karo NFZ lan nambani sing, ijol-ijolan kanggo dhuwit saka negara. Ana uga Doctors ing tugas, kang bisa diakses sawisé penutupan klinik-klinik lan kabeh wengi (yen ngono ora dadi khusus, kanggo pindhah menyang rumah sakit). Yen soko urgent - perlu kanggo nelpon lan ambulans utawa (luwih) menyang rumah sakit ing, ana «darurat» reception.

insurance pribadi uga duwe, Kapabilitas, nanging kita wis ora sinau ing rinci. Ing expertise medical umum aku ora duwe akeh.

sumber: olyapka.ru

© Copyright 2016 Emigrasi menyang Eropah. Kabeh hak dilindhungi undhang-undhang.  
Powered by WordPress nggunakake Transposh

woy! Aja pengin golek partner kanggo jinis tanpa prasetya? Ana apa-apa gampang! Klik kene - Pendhaftaran gratis!