Carane njaluk kewarganegaraan saka Portugal

portugal photo

Minangka bocah, akeh ngimpi bab, manggon ing pojok donya, thukul munggah, wong ngerti, sing Panggonan sing paling apik kanggo manggon ing pojok Eropah. Iku ing iki "pemimpi" lan ngundakake pitakonan, carane kanggo njaluk kewarganegaraan saka Portugal, kakuwasan, ing posisi kulon ing Eropa. Jawaban iki prasaja - kanggo sinau aturan ing kewarganegaraan, golek cara optimal lan tumindak miturut aturan.

ngisor marang, sing nawakake hukum kewarganegaraan Portugis, mekanisme Apa ana ing Eropah Western. More details bakal digawe umum ing pitakonan saka hak istimewa saka manca warga.

Carane sah diwenehi negara Portugis?

Aturan legal dhasar, bab diakoni kanggo kewarganegaraan saka Portugal, klempakan ing angger-anggering Toret. Ana diwènèhaké mekanisme utama, kang operate ing wayahe: asal; marriage kanggo warga Republik Portugal; naturalization.

Beda utama saka warga negara aturan Portugis amarga kasunyatan, sing ing siji wektu negara iki wis akeh koloni ing saindhenging donya. Lan nalika akèh Portugis (ing sasi) wilayah gained kadhaulatan, Padha dadi kakuwasan sawijining, bab lan artikel saka hukum kanggo residents sing, sing duwe, bisa ngomong, keuntungan yen pengin dadi warga Portugal modern.

"Hak getih" utawa "ing tengen wilayah"

Ing perang iki, para Titan tak Panggonan pisanan sing dadi-disebut "tengen getih", sing, kanggo dadi warga Portugal ing wayahe, cara paling gampang kanggo gadhah tuwane karo hukum Portugis. hukum, ing pasukan ing negara kanggo 1975 taun, adhedhasar "hak saka wilayah". Miturut wong, dadi warga Republik iki bisa ètnis Portugis utawa wong, mbuktekaken kasunyatan saka panggonan sadurungé ing wilayah Portugis.

Dina iki, supaya, kanggo anak, lair saka manca, Aku dadi warga Portugal, kudu, wong tuwané urip ing negara sah, karo ijin panggonan kanggo ing paling 10 taun. Sawetara welas digawe kanggo tuwane, teka saka Amerika, Basa Basa resmi punika Portugis. Kanggo kasus kaya mengkono, sing deadline kang tuwane manggon ing 6 taun, banjur pewarise sing bisa ngaku hak kelairan newfound warga.

Ana nuansa lan éntuk negara Portugis anak ing lair saka warga negara iki. bayi bisa kanthi otomatis dadi warga ing loro kahanan, kang nyetel kanggo tiyang sepah: Dheweke nduweni hak sipil; Kang dianggo kanggo negara. anak Bejo, lair sawise 30 Oktober 1981 taun, amarga nganti wektu sing ana sawetara masalah karo disualekno saka kewarganegaraan, kajaba ibu anak ana warga Portugal.

Kewarganegaraan liwat marriage in Portugal

marriage (marriage) Cara liya kanggo dadi warga kebak Republik Portugal tanpa akeh gaweyan - telung taun saka pernikahané lan telung taun ing panggonan. Lan pokrol ngomong, Apa bab akomodasi hukum diwènèhaké syarat formal.

bebener, path pungkasan kanggo titik entri kewarganegaraan, ing laku, panguwasa imigrasi nuntut demo saka kawruh basa negara panggonan potensial, lan bukti konfirmasi integrasi menyang masyarakat lokal.

Naturalization ing Portugalete

Dadi negara anggota penuh saka masyarakat bisa lan wong, ora gadhah kulawarga Portugis, malah paling adoh. Prakawis pengungsi mung cara cocok - naturalization, nalika, sawise wektu tartamtu wektu (ing negara iki - 6 taun) wong bisa aplikasi menyang layanan khusus diwenehi passport saka warga Portugal.

lan, enem taun wektu wiwit mbukak mung saka tanggal nggayuh ijin panggonan. Kanggo mantan residents saka negara, ngendi minangka negara kedhaftar Portugis (contone, Brazil), dawa Tetep suda kanggo 3 taun. Kajaba iku, sawijining kahanan penting, Portugal for potential pelamar kewarganegaraan netepake syarat liyane, bab keahlian basa negara, blagonadežnosti lan zakonoposlušaniâ, integrasi jero menyang masyarakat Portugis.

The naturalization tuwane manca ngidini anak-anaké éntuk kewarganegaraan ing rencana prasaja. Sawise naturalization kewarganegaraan tuwane wara-wara pewarise sing, mung penting, kanggo umur ora ngluwihi 18 taun.

Dual kewarganegaraan - ya!

Portugal antarane kakuwasan Eropah, kang padha ngabekti marang Jeksa Agung bisa ngetokake saka kewarganegaraan dual. Mulane, nalika dokumen ngajokake ora bisa menehi munggah ing tilas negara inang kewarganegaraan. Nanging aturan iki dianggo ing kasus, endi sisih liya saka kawicaksanan, diijini duwe loro passports.

sumber: votpusk.ru

© Copyright 2016 Emigrasi menyang Eropah. Kabeh hak dilindhungi undhang-undhang.  
Powered by WordPress nggunakake Transposh

woy! Aja pengin golek partner kanggo jinis tanpa prasetya? Ana apa-apa gampang! Klik kene - Pendhaftaran gratis!