Carane menyang Republik Ceko kanggo panggonan permanen: kabeh opsi

prague photo
Ing kaping tenang kita, akeh wong mikir bab imigrasi. Bubar, ing layang kanggo kula salah siji saka nonton takon: Carane menyang Republik Ceko kanggo panggonan permanen? Aku panginten, kok ora nglakoni Jeksa Agung bisa ngetokake iki artikel kapisah? kanggo 3 taun ing Republik Ceko aku bisa kanggo mangerteni prinsip dhasar saka imigrasi ing negara iki, aku seneng bareng karo sampeyan woro.

Carane menyang Republik Ceko kanggo panggonan permanen: prosedur operasi

Supaya kanggo pindhah kanggo Republik Ceko kanggo panggonan permanen, sampeyan perlu kanggo nindakake tumindak ing ngisor:

1. Njaluk visa long-Tetep Czech. Iku ditanggepi kanggo 6 sasi, kanggo njupuk iku perlu kanggo basa (liyane ing ngisor iki). Ngumpulake paket saka dokumen, teka saka Konsulat, ngobrol karo Consul lan sak 2-4 sasi ngenteni keputusan saka Kamentrian Internal Negeri Republik Ceko.

2. Saka visa long-term asil sing teka kanggo Republik Ceko lan liwat 6 sasi pindhah menyang polisi imigrasi kanggo extension sawijining. Dipuntedahaken extension sukses sing wis bakal status ijin. Dhasar boten wis diganti, ing bab mung sampeyan njaluk biometric kertu plastik.

3. liwat 5 taun saka tanggal entri visa long-term sing Sampeyan bisa aplikasi kanggo panggonan permanen (ing "kertu biru" liwat 2,5 taun). kanggo 5 taun, aja metu ing negara ing liyane kanthi jumlah ongko saka 10 sasi. Permanen lan menehi hak padha, sing kewarganegaraan kajaba hak milih, lan sawetara proyek pemerintah.

4. liwat 5 taun sawise nggayuh status panggonan permanen, sampeyan bisa aplikasi kanggo panrimo kewarganegaraan Czech.

Kaya kabeh prasaja lan gampang, pitutur marang kowe. Aku enggal nguciwani sampeyan dicokot.

4 latar, kanggo pindhah kanggo Republik Ceko kanggo panggonan permanen

Ing tantangan paling gedhe - kanggo nggoleki cocok lemah kanggo visa long-term. Lan malah yen sampeyan mikir iku cocok, Mentri Internal Negeri Republik Ceko ora bisa nuduhake posisi sampeyan.

supaya, apa latar sing ana kanggo visa Czech long-term?

1. visa Student

saiki, cara sing paling terjangkau kanggo pindhah kanggo Republik Ceko kanggo panggonan permanen - a visa pelajar. Ana bisa rong pilihan. Pilihan paling gampang, iku mlebu kursus basa Ceko, dilatih kanggo nem sasi utawa basa taun, menyang universitas negara ing budget a lan sinau. Yen sampeyan wis duwe jurusan in Russian, iku bisa kanggo ndhaftar ing pasinaon master utawa doktor.

Pilihan liya - ditemokake ing Internet universitas pribadi daya karo ujian mlebu prasaja lan teka kanggo mangerteni, Kursus maringaken. Sampeyan bisa milih training in English, sampeyan ora kudu menyang sinau basa Ceko. proses kuwi wis rumit dening kasunyatan, sampeyan perlu wektu kanggo konfirmasi sing diploma utawa certificate (3-4 sasi). Sawetara pawiyatan luhur sing ketemu, lan nganggo document ing mengko diakoni pendidikan.

Pros visa pelajar:

  • Kasedhiya dhaftar dokumen, visa Processing cepet (umume, max 2 sasi).
  • visa mahasiswa kanggo njaluk nyata, lan dibandhingake karo dhasar kanggo nggawe luwih utawa kurang gampang.
  • Ana sawetara "njamin". contone, sampeyan mlebu munggah kanggo kursus basa Ceko lan dokumen sing diajukake marang Konsulat, nanging sing ora gelem visa. Dhuwit kanggo latihan ngrancang sampeyan bali meh in full. ati-ati: item iki kudu tansah pangguna ing kontrak.
  • Yen sampeyan wis rampung negara universitas Czech, diwenehi wektu kanggo njaluk proyek. Sawise seko, sampeyan bisa Bali menyang pegawe visa lan tetep ing negara.

Cons visa pelajar:

  • Sampeyan kudu umur enom cukup, cocok kanggo main mahasiswa.
  • Sampeyan bakal banget Interview serius ing konsulat yen ngajokake dokumen. Ora kabeh iku arep uga. Sampeyan kudu tenanan consul, sing kowe mung kanggo sinau (lan ora kanggo nation!), lan sawise lulus bali dhateng tanah.
  • Kanthi Deadline ijin panggonan mahasiswa kanggo panggonan permanen banget lengthened: 2 taun saka status mahasiswa diétung 1 taun kanggo permanen.
  • Iku pareng bisa sah, kajaba kanggo tim mahasiswa khusus. Mulane, kanggo ndhukung piyambak bakal angel.
  • Sampeyan perlu kanggo sinau full-time, rawuh kelas, njupuk sesi. Seneng "formal" status mahasiswa ora bisa, lan sinau ing wayah sore utawa part-wektu ora irahan mahasiswa kanggo nampa ijin panggonan.

2. visa Bisnis

visa Bisnis ditanggepi ing basis saka miwiti bisnis: tenan utawa hebat pribadi. Aforetime (taun 5-6 ago) ing cara iki teka kanggo nomer akeh pengungsi saka CIS. Nanging kang mengkono bisnis, padha wiwit bisa, lan iku dilarang ing aturan Czech. Akibaté,, iku kabeh nguripake test serius "wirausaha", lan loopholes kanggo menehi ijin kanggo bisnis ora dadi.

Saiki menyang Republik Ceko kanggo panggonan permanen ing basis saka bisnis punika prakteke mokal. Rencana "wis dibukak perusahaan - wis kirim dokumen kanggo Konsulat karo rencana bisnis minimal - ditampa visa a" ora ono aktif. Sampeyan kudu bisnis fungsi nyata, lan iku ora kaputusan Absolute. konsulat bisa sok dong mirsani: Kenèng apa kowé kok nginep ing Republik Ceko iku saya, sampeyan bisa mbukak metu saka short-term visa telung sasi. Lan ing tembung dawa mung nolak.

visa Pros bisnis:

  • Kanthi visa bisnis bisa dadi kulawarga kabèh kanggo nation, cukup kanggo nggawe anggota pendiri lan direktur perusahaan.
  • Prosedur kanggo mbukak tenan ora dadi angel, Sampeyan malah bisa ngrampungake tanpa intermediaries. Bebener isih kudu teka Republik Ceko.
  • Sawise nampa ijin iku kudu gawe anyar saben 2 taun, iku cukup langka.
  • sampeyan bisa njaluk visa Czech short-term Karo tenan mbukak ing 3 sasi.

visa Cons bisnis:

  • Njaluk iku banget angel. Sampeyan kudu wis ora ngrancang, lan bisnis fungsi nyata, kang wis makaryakke lan ngasilake income.
  • Sampeyan mbayar pajak, malah yen sampeyan duwe nul utawa income negatif. Njaga tenan sampeyan 5-6 taun, nganti sampeyan njaluk permanen. Saben taun, sampeyan bakal kudu nguripake kanggo accountants kanggo preparation lan layang saka laporan MediaWiki.
  • Work karo ijin bisnis wis strictly dilarang, supaya yen bisnis ora lunga, njaluk malah bagean-wektu karya sauntara ora ternyata.

3. kertu Blue

Yen sing profesional terkenal lan Highly mbayar, sampeyan kudu dadi mangu, cara apa saka imigrasi kanggo Republik Ceko kanggo milih. mesthi, iku bakal dadi "kertu biru". Madeg ing inisiatif saka EU, iku tengenipunbabgoy ing urip kanggo sing, sing wis Profesi langka lan sought sawise. Highly fisika, kimiawan, IT-specialists, engineers sing tampi ing Republik Ceko. Nanging, diwenehi "kertu biru" istimewa kanggo sing kiriman, kang sampeyan ora bisa nemokake kandidat saka EU.

Kahanan liya iku upah minimum. Supaya nduweni kanggo "kertu biru" gaji sing arep 1,5 kaping luwih dhuwur tinimbang rata-rata nasional. Kanggo Republik Ceko tokoh iki luwih 1.500 euro. Kanthi kahanan kuwi calon bakal tenan terkenal, Aku malah bisa ngomong unik. Lan piye wae gojag-gajeg, kang pamilih Republik Ceko. personel qualified kuwi rodo milih Australia, Zealand anyar, uga, utawa Jerman, contone.

Barang "kertu biru":

  • Kanggo aplikasi panggonan permanen, sampeyan bisa duwe liwat 2,5 taun, ing kontras kanggo kabeh latar liyane.
  • Sampeyan bisa pindhah kulawarga kabèh (bojomu, woman, anak nganti 18 taun).
  • Masalah karo visa, umume, ora.
  • Sampeyan teka wis siap ruang karo gaji stabil lan kontrak kanggo 2 taun.

Cons "kertu biru":

  • Sampeyan kudu-sawise sought Profesi langka lan, lan tenan dadi spesialis Highly qualified. Yen ora, sampeyan ora njaluk kasempatan kanggo menang kompetisi antarane EU lan Asian buruh warga luwih terkenal.
  • SIM Blue sing diangkah utamané ing warga China lan India, tinimbang CIS.

4. Center

Ana visa apa biasa pilihan liyane (ora "kertu biru"), nanging iku ora malah worth considering akeh. Kemungkinan kanggo golek juragan, sing bakal setuju ngenteni sampeyan sawetara sasi, nalika sampeyan ngatur dokumen, cilik. Malah yen iki (contone, kanca), kang kudu lunga liwat prosedur Komplek saka interaksi karo negara. badan. contone, nyoba kanggo nerangake, kok posisi iki, kang ora bisa ngundang Czech. tenanan wong, sing sing spesialis unik. ngenteni, sing woro-woro kang saka slack Employment kanggo saperangan saka sasi lan ora nanggapi, ora kandidat saka lokal.

sakabèhé, karo emergence saka perlu 'SIM biru' kanggo karya visa tradisional ilang, supaya nyana kanggo pindhah kanggo Republik Ceko kanggo panggonan permanen karo ora worth iku. nanging! bisa ditransfer kanggo mahasiswa utawa ijin bisnis sawise rong taun panggonan ing negara. Yen sampeyan nemokake juragan, mesthi.

Apa penting kanggo ngerti bab imigrasi kanggo Republik Ceko

1. visa Czech long-term mung bisa dijupuk ing negara saka warga negara utawa panggonan permanen. ora kudu, contone, teka ing Republik Ceko menyang "katon-ngira" lan, tanpa ninggalake, aplikasi kanggo legalization.

2. Njupuk visa long-term pisanan - iku mung setengah perang (senajan setengah banget serius). Sajrone periode kasil Tetep ing Republik Ceko nganti permanen, sampeyan perlu kanggo njaga basis status kanggo extension saka panggonan ijin. banget, Aku pitutur marang kowe, Iku ora gampang.

3. Ing basis saka kepemilikan saka nyata Estate Czech visa nampa long-term ora bisa, Mung ing tembung cekak 3 sasi.

4. Czech Republic - anggota EU. Nerak hukum imigrasi ing negara iki, ngomong pamit kanggo Eropah paling 5 taun (nyangkut panggonan ilegal, Counterfeit dokumen lan ilegal aktivitas liyane).

5. ana kanggo visa manèh kulawarga. Yen sampeyan duwe ijin panggonan utawa panggonan permanen ing Republik Ceko sampeyan bisa reunite bojomu / bojo, anak ing 18 taun, tuwane liwat 65 taun.

sumber: trip-for.me

© Copyright 2016 Emigrasi menyang Eropah. Kabeh hak dilindhungi undhang-undhang.  
Powered by WordPress nggunakake Transposh

woy! Aja pengin golek partner kanggo jinis tanpa prasetya? Ana apa-apa gampang! Klik kene - Pendhaftaran gratis!