Education in Poland

warsaw photo

Sistem modern pendidikan ing Polandia dina iki dianggep salah siji sing paling apik ing Eropah Wétan. Apa sing fitur secondary pendidikan lan luwih ing negara iki?

Sistem pendidikan

Poland - negara Eropah Wétan iki, kang wewatesan Rusia, Belarus, Lithuania, Jerman, Ukraina, Slovakia lan Republik Ceko. Education in Poland, ing negara kuwi, kang anggota penuh saka EU, meets standar dhuwur. diploma Polandia dianggep dadi pan-European. Apa njaluk pendidikan utawa luwih Polandia dina kathah warga akeh negara liyane?

  1. Ing taun anyar, nomer universities wis tambah kene 4 melu, lan siswa piyambak dadi luwih saka kaping lima. Iku ing negara iki, iku universitas paling tuwa ing Eropah - Jagiellonian, dumunung ing kutha Krakow. Saiki ing Polandia ana bab 138 negara lan 310 sekolah ragad;
  2. Kabeh institusi iki saiki aturan siswa ngalami program latihan ing Polandia, lan basa Inggris. Entrants nawakake pilihan akeh Keahlian;
  3. syarat, kanggo bisa dileksanakake kanggo diakoni, ora utamané angel. Kanggo wong manca, rencana beasiswa kasedhiya lan discounts, Wis kesempatan kanggo nampa Grant kanggo sebagéyan mbayar utawa pendidikan gratis ing Polandia. Pamaréntah wis ngembangaken program kanggo narik kawigaten siswa saka negara liya, aturan dina siji saka nilai paling apik kanggo biaya lan kualitas learning ing basis padha karo negara liyane, dumunung ing tlatah Eropah Wétan.

Education in negara iki

Sistem pendidikan saka negara iki mbutuhake pembangunan anak sadurunge sekolah, disualekno lampu kawruh ing sekolah (Ana rong jinis - dhisikan enem taun kanggo kabeh anak 7 kanggo 13 taun, lan telung taun nangkep kerja ilmu ing sekolah - kanggo cah cilik karo 13 kanggo 16 taun), karo pilihan kanggo pendidikan sing luwih dhuwur.

sistem pendidikan Poland dipérang dadi orane tumrap sekolah ing ngisor iki:

  • Preschool - kanggo bocah saka 3 kanggo 6 taun. Anak bisa diwènèhaké kanggo TK kanggo free, yen anak iku Tetep ing fasilitas ora ngluwihi limang jam saben dina. Yen ora, sampeyan kudu nggawe pembayaran kanggo daya lan wektu, kang bakal menehi wong guru (kanggo nasional lan manca kudu taun pungkasan ing taman kanak-kanak). Kanggo kabeh bocah, ngrambah 6 taun, Adoption saka latihan taunan ing taman kanak-kanak utawa ing sekolah dhasar kanggo luwih learning ing sekolah;
  • Rata-rata - SD, kang anak sinau kanggo 7 kanggo 13 taun. sekolah banjur dhuwur - saka umur 13, utawa sekolah dhuwur - sekolah dhuwur, SMK School lan College (suwé saka sinau ing telung institusi pisanan telung taun, ing terakhir - papat);
  • pendidikan sing luwih dhuwur ing Polandia melu latihan, kang liwat liwat 3 - 3, 5 taun (ing profesi technical, wektu iki tambah kanggo taun). Nggayuh gelar master luwih bab 2 - 2, 5 taun.
  • Taun sekolah ing shkolePolshi SD , lan ing sekolah ingkang kapérang dados kalih semester, diadopsi sistem evaluasi enem-titik (ing sekolah menengah) lan limang titik (ing luwih). Ing pungkasan lulusan sekolah menengah njupuk ujian lan nampa matriculation, kang bakal menehi hak ketik universitas; sawise iku bisa Count ing Baccalaureate ing, master utawa engineer (tundhuk pangembangan Keahlian technical lan tetanèn).

pendidikan menengah

Sawise lulus saka TK lan lampu kanggo kabeh wis sekolah, Saben anak ing Polandia dadi kanggo sinau ing sekolah dhasar, lan banjur ing sekolah.

  1. sekolah melu disualekno saka kawruh ing orane tumrap sekolah iki:
  • The 1-3 kelas sekolah ing kabeh disiplin nganakake siji guru, ing wektu sing padha gain kawruh Pendidikan Fisik, music utawa basa manca kerep bisa dadi guru - predmetnika; ora wektu pigura langit piwulang, lan siswa uga bisa rawuh kelas ing Etika lan agama (sanajan interested kuwi, umume, ora dadi luwih);
  • The 4-6 anak sekolah katon ing guru kelas lan guru, sing bakal mulang subjek kuwi, Polandia, uga basa manca (asring meaning Inggris), Informatika, Sajarah, alam-sinau, math, drawing, music, budaya fisik, piwulang ing technique (iku uga pegawe), fitur pilihan bisa sinau agama utawa Etika. Nalika kelas 6 kudu ngliwati mburi test, kang ngayahi panitia ujian khusus;
  1. Sawise lulus saka sekolah dhasar, siswa, umur kang 13 - 16 taun, teka sekolah (Learning iki klebu ing sistem lampu minangka akibat saka reformasi ing, dianakaké ing 1999 taun). sistem pendidikan ing Polandia ing tataran iki melu perkembangan saka subjek iki - basa (Inggris, uga minangka Jerman utawa Russian) lan subjek general liyane, padha, sing mulang ing sekolah liyane. Mboten umum kanggo disiplin kuwi uga koyone, minangka "kawruh Seni" lan "kawruh Technical" (muncul ing program sekolah 2009 taun). Kanthi release saka gymnasium ngirim pass ujian, kang bisa dipérang dadi patang bagéan:
  • kamanungsan;
  • Ilmu alam;
  • matématika;
  • basa.
  1. Entuk kawruh ing colleges lan lyceums. Paling populer ing antarane mahasiswa sing sekolah umum lan dhuwur karo kelas khusus, nanging akeh mahasiswa seneng minangka pendidikan College papat-taun ing sinau ing sekolah kejuruan (istilah kanggo rong taun) lan pangerten saka kerja ing ilmu ing secondary Lyceum pendidikan umum (2 taun).

Yen pelamar ing negara liyane ing wektu diakoni sing kanggo universitas wis tekan umur 18 taun, banjur kanggo wong Polandia, tokoh iki bisa tekan 19 utawa 20 taun.

Ing mburi sekolah menengah lulusan Ditampa kanggo mriksa sistem ujian kawruh, disebut Matura (sing tindakake-munggah, ing cilik saka completion sukses, Sampeyan bisa Count ing sinau free ing univèrsitas umum), kang kalebu:

  • test lisan ing Polandia lan basa manca;
  • ujian ditulis ing subjek lampu, kang Polandia ing, basa manca, lan matématika.

Sistem pendidikan sing luwih dhuwur

Ing wektu kita, kanggo njaluk kualitas lan pendidikan adiluhung duwe kesempatan minangka warga negara iki, lan manca, liyane, saka 450 institusi pendidikan.

Loro saka Universitas Jagiellonian, Diploma luwih Education saiki bisa ditanggepi ing Lublin, Warsaw, Poznan, Szczecin lan kutha negara.

Study in Poland melu ora mung ing diploma saka sampel Eropah, nanging kawruh uga gedhe ing akeh disiplin. Meh kabeh universities kurban calon mahasiswa sinau full-time lan kursus Correspondence, uga studi pascasarjana lan doktoral. Kaping pindho taun, sekolah ing negara kang terus dina mbukak khusus, kang nerangake fitur saka entri menyang institusi iki.

Kanggo ndhaftar ing salah siji saka universities negara kang, sampeyan kudu miturut dokumen ing ngisor iki kanggo kantor ngaku:

  • certificate, dijupuk sawise lulus bebarengan karo salinan Notarized;
  • Print metu wangun karo data pribadi (IRK);
  • Bantuan saka fasilitas care kesehatan;
  • Copy of document, identitas entrant ing (passport);
  • telung foto (uga elektronik).

Supaya kanggo njaluk pendidikan sing luwih dhuwur ing salah siji saka fakultas paling populer, kudu ngliwati sawetara ujian, lan institusi olahraga ngenalaken angger tambahan. Iki wilayah dina iki bisa disebut paling misuwur antarane mahasiswa Polandia:

  1. Informatika;
  2. ekonomi;
  3. medicine;
  4. budaya fisik (olahraga kathok dowo lan guru mangsa - ing subyek).

Wangun memulang lan organisasi saka proses pendidikan

Njaluk gelar sarjana bisa sawise telung taun saka latihan (6 - 7 terminal, dadi saben 4 sasi), siswa jurusan Master nampa, sing sinau kanggo taun liyane (saka 4 kanggo 5 terminal), lan sawise maringaken program limang taun cocog kanggo fokus tematik punika pikantuk gelar bergengsi Master-Engineer.

sistem Polandia kontemporer nawakake full-time mahasiswa, zaochnuyu, sore lan kadohan learning, lan externship. Kanggo sinau ing rumah sakit ing tampa limang dina sampeyan, endi siji dina (paling ana) diutus kanggo karya mahasiswa individu kang; siswa Correspondence teka sekolah babagan loro kaping sasi; ing wengi wangun digawe kanggo rawuh ceramah kaping lima minggu, miwiti saka 16 jam; translation externship jenis digawa metu dening ngajokake dokumen sing cocog, sing kudu nemtokake alesan, miturut kang mahasiswa kapengin sinau externally.

Proses pendidikan wis digawa metu ing sesuai karo prinsip, sistem Bologna. padha, ing negara Eropah, awal taun akademik ing univèrsitas-univèrsitas ing Polandia wis rong kondisi - reception pisanan dokumen kanggo diakoni njupuk Panggonan ing periode nganti 30 September, kapindho - munggah 26 Februari (tinimbang sapisan taun). Proses pendidikan kasusun saka format ing ngisor saka kegiatan:

  • ngunjungi kuliah;
  • pelatihan;
  • Praktis lan laboratorium kelas.

Ing kasus, yen mahasiswa wis ora lulus ujian ing wektu (sesi dianakaké kaping pindho taun), apik alesan, kang bisa Count ing kamungkinan saka mbaleni ing sesi sabanjuré. Yen sampeyan ora sijine kabeh sesi, ngundakake pitakonan saka buyaran saka institusi pendidikan sing luwih dhuwur karo sisih tengen Recovery sakteruse. Polish Luwih padha ing Rusia lan Ukraina, siswa supaya internasional bisa, Langsung antarane panutur asli, cepet Master ing awal utawa tengah. Biaya wacana program pendidikan ing basa Polandia banget murah, saka program latihan basa arah cocok. Dibandhingake karo Eropah, pendidikan ing Universitas Polandia iku kesenengan relatif inexpensive.

penulis: Tatiana Sagura

sumber: studyglobe.ru

© Copyright 2016 Emigrasi menyang Eropah. Kabeh hak dilindhungi undhang-undhang.  
Powered by WordPress nggunakake Transposh

woy! Aja pengin golek partner kanggo jinis tanpa prasetya? Ana apa-apa gampang! Klik kene - Pendhaftaran gratis!