როგორ მოქალაქეობა პორტუგალიის

portugal photo

როგორც ბავშვი, ბევრი ჰქონდა ოცნება, ცხოვრება ზღვარზე მსოფლიოში, გაიზარდა, ხალხს ესმის, რომ საუკეთესო ადგილი ცხოვრება ზღვარზე ევროპა. ეს არის ამ "მეოცნებეებს" და ჩნდება კითხვა, როგორ მოქალაქეობის მიღების პორტუგალიის, უფლებამოსილება, უკავია დასავლეთ ევროპისა. პასუხი მარტივია - შესწავლა კანონმდებლობა მოქალაქეობის, იპოვოს ოპტიმალური გზა და იმოქმედოს წესები.

მხოლოდ ქვემოთ გეტყვით, რომელიც გთავაზობთ Portuguese მოქალაქეობის კანონი, რა მექანიზმები არსებობს დასავლეთ ევროპის ქვეყნებში. ავტომობილის საჯარო გახდება კითხვაზე პრივილეგია მოქალაქე უცხოელების მიერ.

როგორ კანონიერად მიიღოს Portuguese ეროვნების?

ძირითადი სამართლებრივი ნორმების, დაკავშირებით მიღებას მოქალაქეობის Portugal, კონცენტრირებული კანონის. არსებობს ასევე რეგისტრირებული ძირითადი მექანიზმები, რომლებიც მოქმედებენ მომენტში: წარმოშობის; ქორწინება მოქალაქე პორტუგალიის რესპუბლიკაში; ნატურალიზაციის.

ძირითადი განსხვავება მოქალაქეობის პორტუგალიის კანონმდებლობა, იმის გამო,, რომ ერთ დროს ამ ქვეყანაში არაერთი კოლონიები მთელ მსოფლიოში. ხოლო ბევრი Portuguese (წარსულში) ტერიტორიაზე მოიპოვა სუვერენიტეტს, ისინი დამოუკიდებელი გახდა უფლებამოსილება, თავებისა და მუხლების კანონის შესაბამისად მათი მაცხოვრებლები, რომლებსაც აქვთ, შეიძლება ითქვას,, სარგებელი თუ გსურთ გახდეს მოქალაქეები თანამედროვე პორტუგალიის.

"უფლება სისხლის" და "უფლება ტერიტორიაზე"

ამ ბრძოლაში, the Titans პირველ ადგილზე ე.წ. "უფლება" სისხლის, რომ არის, გახდეს მოქალაქე პორტუგალიის მომენტში, იოლი გზა, რომელსაც მშობლები Portuguese კანონის. კანონი, ძალაში ქვეყანაში 1975 წელი, საფუძველზე "მარჯვნივ ტერიტორიაზე". მისი თქმით,, გახდეს მოქალაქე ამ რესპუბლიკის შეეძლო ეთნიკური პორტუგალიური და ადამიანი, დაადასტურა ის ფაქტი საცხოვრებელი ადრე პორტუგალიის ტერიტორიაზე.

დღეს, რათა, ბავშვის, დაიბადა უცხოელთა, მე შეიძლება გახდეს მოქალაქე Portugal, უნდა, მისი მშობლები ცხოვრობდნენ ქვეყანაში ლეგალურად, ერთად ბინადრობის ნებართვა მინიმუმ 10 წლის. გარკვეული შვება გააკეთა მშობლები, ჩამოვიდა შტატები, სადაც ოფიციალური ენა Portuguese. ასეთ შემთხვევაში, ვადა მშობლები ცხოვრობენ 6 წლის, შემდეგ მათი მემკვიდრეები შეიძლება ითქვას, უფლებების მოქალაქე ახალშეძენილი სამშობლო.

არსებობს ნიუანსი და იძენს Portuguese ეროვნების ბავშვის დაბადების ეხლა ამ ქვეყნის მოქალაქეები. ავტომატურად ახალშობილი შეიძლება გახდეს მოქალაქე ორი პირობით, დააყენა მშობელი: მას აქვს სამოქალაქო უფლებების; იგი მუშაობს მთავრობა. იღბლიანი ბავშვები, შემდეგ დაიბადა 30 ოქტომბერი 1981 წელი, იმიტომ, რომ მანამდე არ იყო გარკვეული პრობლემები მოქალაქეობის, თუ ბავშვის დედა მოქალაქე იყო პორტუგალიის.

მოქალაქეობა ქორწინების პორტუგალიაში

ქორწინება (ქორწინება) კიდევ ერთი გზა, რომ გახდეს სრული მოქალაქე პორტუგალიის რესპუბლიკაში გარეშე დიდი ძალისხმევა - სამი წლის ქორწინების და სამი წლის განმავლობაში ქვეყანაში ცხოვრების. და ადვოკატები აცხადებენ,, რაც შეეხება საცხოვრებელი კანონის დადგენილი ფორმალური მოთხოვნების.

სიმართლე, ბოლო გეზი მოქალაქეობა შესვლის წერტილი, პრაქტიკაში, საემიგრაციო ხელისუფლებამ მოითხოვა დემონსტრირება პოტენციალი სახელმწიფო ენის ცოდნის მუდმივი საცხოვრებელი ადგილი, და ფაქტები ინტეგრაციის ადგილობრივი საზოგადოების.

ნატურალიზაცია in Portugalete

სრულფასოვანი წევრი საზოგადოების და ადამიანის, არ მქონე Portuguese ნათესავები, თუნდაც ყველაზე შორეულ. ამ კატეგორიაში ემიგრანტების შეესაბამება მხოლოდ ერთი გზა - ნატურალიზაციის, როდესაც მას შემდეგ, რაც გარკვეული პერიოდის განმავლობაში (ამ ქვეყანაში - 6 წლის) პირი შეიძლება მიმართოს სპეცსამსახურების მიიღოს მოქალაქის პასპორტის პორტუგალიის.

და, ექვსი წლის განმავლობაში დაიწყება მხოლოდ დღიდან ბინადრობის ნებართვის მოპოვების. ყოფილი ქვეყნებიდან, სადაც, როგორც სახელმწიფო რეგისტრირებული Portuguese (მაგალითად, ბრაზილია), დაყოვნების შემცირდა 3 წლის. გარდა ამისა, მნიშვნელოვანი პირობაა, Portugal პოტენციური მოქალაქეობის განმცხადებლებს დაამყაროს სხვა მოთხოვნები, რომელიც სახელმწიფო ენის ცოდნის, blagonadežnosti და zakonoposlušaniâ, ღრმა ინტეგრაციას Portuguese საზოგადოება.

ნატურალიზაცია უცხო მშობლებს საშუალებას აძლევს, რომ მათი შვილები მოქალაქეობის გამარტივებული სქემა. მას შემდეგ, რაც ნატურალიზაციის მოქალაქეობის მშობლები აცხადებენ, მათი მემკვიდრეები, მხოლოდ მნიშვნელოვანი, მათი ასაკი არ აღემატება 18 წლის.

ორმაგი მოქალაქეობა - დიახ!

პორტუგალიის შორის ევროპის ქვეყნები, რომლებიც ლოიალურები საკითხი ორმაგი მოქალაქეობა. ამიტომ, როდესაც დოკუმენტების წარდგენის ვერ დავთმობთ ყოფილი მასპინძელი ქვეყნის მოქალაქეობის. მაგრამ ეს წესი ვრცელდება მხოლოდ იმ შემთხვევებში,, სადაც მეორე მხარეს პოლიტიკა, ნებადართულია აქვს ორი პასპორტი.

წყარო: votpusk.ru

Copyright © 2016 ემიგრაცია ევროპაში. ყველა უფლება დაცულია.  
Powered by WordPress გამოყენებით Transposh

hi! გსურთ პარტნიორია sex გარეშე ვალდებულება? არაფერია უფრო ადვილი,! დააწკაპუნეთ აქ - უფასო რეგისტრაცია!