როგორ მიდის ჩეხეთის რესპუბლიკის მუდმივ საცხოვრებლად: ყველა ვარიანტი

prague photo
ჩვენს მშფოთვარე დროში, ბევრი ფიქრობს, საემიგრაციო. ცოტა ხნის წინ, წერილი ჩემთვის ერთ-ერთი მკითხველი სთხოვა: როგორ მიდის ჩეხეთის რესპუბლიკის მუდმივ საცხოვრებლად? მეგონა,, რატომ არ დაუთმოს ამ საკითხს ცალკე სტატია? for 3 წელს ჩეხეთი მე შეძლო ვისწავლოთ ძირითად პრინციპებს საიმიგრაციო ამ ქვეყანაში, და მოხარული ვარ, რომ გაგიზიაროთ სასარგებლო ინფორმაცია.

როგორ მიდის ჩეხეთის რესპუბლიკის მუდმივ საცხოვრებლად: ოპერაციული პროცედურა

იმისათვის, რომ წასვლა ჩეხეთის რესპუბლიკის მუდმივ საცხოვრებლად, თქვენ უნდა შეასრულოს შემდეგი მოქმედებები:

1. მიიღეთ Czech ხანგრძლივი ვიზა. იგი გაიცემა 6 თვის, მიიღოს აუცილებელია ბაზა (მეტი ამ ქვემოთ). თქვენ შეაგროვოს დოკუმენტების პაკეტს, მოვიდა საკონსულო, საუბრისას კონსულს და 2-4 თვის ელოდება გადაწყვეტილებას საქართველოს შინაგან საქმეთა სამინისტროს, ჩეხეთის რესპუბლიკის.

2. საწყისი შედეგად გრძელვადიანი ვიზა მოდიან და ჩეხეთის რესპუბლიკას მეშვეობით 6 თვის წასვლა საემიგრაციო პოლიციის მისი გაგრძელების. მას შემდეგ, რაც წარმატებით გაგრძელების თქვენ უკვე გაქვთ ნებართვის სტატუსი. ძირეულად არაფერი შეცვლილა, ერთადერთი, რაც თქვენ პლასტიკური ბარათის ბიომეტრიული.

3. მეშვეობით 5 წლის განმავლობაში შესვლის გრძელვადიანი ვიზა თქვენთვის თქვენ არ შეგიძლიათ მუდმივი ბინადრობის (on "ლურჯი ბარათი" მეშვეობით 2,5 წელი). for 5 წლის განმავლობაში, არ უნდა იყოს, ამ ქვეყანაში საერთო-ზე მეტი 10 თვის. მუდმივი და აძლევს იგივე უფლებები, რომ მოქალაქეობის გარდა ხმის მიცემის უფლება და რამდენიმე სამთავრობო სამუშაო.

4. მეშვეობით 5 წლის შემდეგ მოპოვების მუდმივი ბინადრობის სტატუსი, შეგიძლიათ მიმართონ მიღების ჩეხეთის მოქალაქეობა.

რამდენად ადვილი და მარტივი, გითხრათ,. მე რამეში გაუცრუებ თქვენ ცოტა.

4 საფუძველი, წასვლა ჩეხეთის რესპუბლიკის მუდმივ საცხოვრებლად

ყველაზე დიდი გამოწვევა - ის არის, საუკეთესო ადგილზე გრძელვადიანი ვიზა. და მაშინაც კი, თუ ფიქრობთ, რომ შესაბამისი, საქართველოს შინაგან საქმეთა სამინისტრო ჩეხეთში ვერ იზიარებს თქვენი პოზიცია.

ასე, რა საფუძველი არსებობს გრძელვადიანი ჩეხეთის ვიზა?

1. სტუდენტური ვიზის

ამ ეტაპზე,, ყველაზე ხელმისაწვდომი გზა წასვლა ჩეხეთის რესპუბლიკის მუდმივ საცხოვრებლად - სტუდენტური ვიზა. აქ შეიძლება იყოს ორი ვარიანტი. მარტივი ვარიანტი, ეს იწერთ ჩეხური ენის შემსწავლელი კურსები, მომზადებული ექვსი თვის ან წლის ენის, წასვლა სახელმწიფო უნივერსიტეტის ბიუჯეტი და ვისწავლოთ. თუ თქვენ უკვე გაქვთ ხარისხი რუსულ, ეს შესაძლებელია ჩარიცხვა სამაგისტრო ან დოქტორანტურის.

მეორე ვარიანტი - უნდა ი ინტერნეტში გადახდილი კერძო უნივერსიტეტი მარტივი მისაღები გამოცდების მოვიდა ვისწავლოთ, მიღება კურსები. თქვენ შეგიძლიათ ტრენინგი ინგლისური, მაშინ არ უნდა წავიდეს უნდა ვისწავლოთ ჩეხური ენის. ამ პროცესს ართულებს ის ფაქტი,, თქვენ უნდა დრო ადასტურებს, რომ თქვენი დიპლომი ან სერთიფიკატი (3-4 თვის). ზოგიერთი უნივერსიტეტები შეხვდება, და მიიღოს დოკუმენტი თქვენი განათლების შემდეგ ჩასვლას.

სტუდენტური ვიზა დადებითი:

  • ხელმისაწვდომი დოკუმენტების ჩამონათვალი, სწრაფი დამუშავება სავიზო (ზოგადად, max 2 თვის).
  • სტუდენტური ვიზის მისაღებად რეალური, და შედარებით სხვა ბაზებს, რათა ის მეტნაკლებად ადვილი.
  • არსებობს "გარანტიები". მაგალითად, თქვენ დარეგისტრირდით კურსები ჩეხური ენის და წარდგენილი საბუთები საკონსულოში, მაგრამ თქვენ უარი ეთქვას. ფული დაგეგმილი სასწავლო უკან თითქმის სრული. Caution: ეს ნივთი ყოველთვის უნდა იყოს რეგისტრირებული ხელშეკრულების.
  • თუ თქვენ არ დასრულდა სახელმწიფო ჩეხეთის უნივერსიტეტის, თქვენ გეძლევათ დრო, რომ მიიღოთ სამუშაო. მას შემდეგ, რაც სამუშაო, თქვენ შეგიძლიათ შეცვლის სამუშაო ვიზა და დარჩება ქვეყანაში.

სტუდენტური ვიზა Cons:

  • თქვენ უნდა აქვს საკმაოდ ახალგაზრდა ასაკში, განკუთვნილია როლი სტუდენტი.
  • თქვენ ძალიან სერიოზული ინტერვიუში საკონსულოში როდესაც დოკუმენტების წარდგენის. ყველა არ არის წარმატებული. თქვენ უნდა დაარწმუნოს კონსული, რომ მიდიხარ მხოლოდ უნდა ვისწავლოთ (და არა ემიგრაციაში!), და დამთავრების სამშობლოში დაბრუნება.
  • სტუდენტი ბინადრობის ნებართვის ვადა მუდმივი საცხოვრებელი მნიშვნელოვნად სიგრძივი: 2 წლის სტუდენტის სტატუსის ითვლება 1 წლის მუდმივი.
  • მუშაობის საშუალება არ მისცეს ლეგალურად, გარდა სპეციალური სტუდენტი გუნდი. აქედან გამომდინარე, ხელი შეუწყოს თავად იქნება საკმაოდ რთული.
  • თქვენ უნდა შეისწავლოს სრულ განაკვეთზე, დასწრება, დავეხმაროთ სხდომა. აქვს "ფორმალური" სტუდენტის სტატუსი არ იმუშავებს, და სასწავლო საღამოს ან ნახევარ განაკვეთზე არ აძლევს სტუდენტს მიიღოს ბინადრობის ნებართვა.

2. ბიზნეს ვიზა

ბიზნეს ვიზა გაიცემა საფუძველზე დაწყებული ბიზნესი: ფირმა ან კერძო მეწარმე. ადამიანებს (წლის 5-6 წინ) ამ გზით დიდი რაოდენობით ჩამოვიდა ემიგრანტების დსთ-დან. მაგრამ ნაცვლად ბიზნესის კეთების, მათ დაიწყეს მუშაობა, და დაუშვებელია ჩეხეთის კანონმდებლობა. შედეგად,, ეს ყველაფერი აღმოჩნდა სერიოზული გამოკვლევა ამ "მეწარმეთა შესახებ", და loopholes მისცეს ნებართვა ბიზნესის არ გახდა.

ახლა წასვლა ჩეხეთის რესპუბლიკის მუდმივ საცხოვრებელ საფუძველზე ბიზნეს პრაქტიკულად შეუძლებელია. სქემა "გაიხსნა ფირმა - წარმოდგენილი დოკუმენტების საკონსულოს მინიმალური ბიზნეს გეგმა - მიიღო ვიზა" აღარ არის აქტიური. თქვენ უნდა ფუნქციონირებს ბიზნეს, და ეს არ არის აბსოლუტური გადაწყვეტა. საკონსულო შეიძლება შეამჩნია: რატომ დარჩება ჩეხეთში მუდმივად, თქვენ შეიძლება ამოიწურა მოკლევადიანი სამთვიანი ვიზა. და გრძელვადიან პერსპექტივაში უბრალოდ უარს.

დადებითი ბიზნეს სავიზო:

  • ბიზნეს ვიზა შეიძლება იყოს მთელი ოჯახი ემიგრაციაში, იმისთვის, რომ მისი წევრები დამფუძნებლები და ხელმძღვანელები კომპანია.
  • პროცედურა გახსნის ფირმა ასე არ არის რთული, შეგიძლიათ გაუმკლავდეს კი შუამავლების გარეშე. სიმართლე მაინც უნდა მოვიდეს ჩეხეთის რესპუბლიკა.
  • მას შემდეგ, რაც ნებართვის მისაღებად ის უნდა გადახალისდეს ყოველ 2 წელი, ეს არის საკმაოდ იშვიათი.
  • თქვენ შეგიძლიათ მოითხოვოთ მოკლევადიანი ჩეხეთის ვიზა ღია ფირმა 3 თვის.

Cons ბიზნეს სავიზო:

  • ეს არის ძალიან რთული მისაღებად. თქვენ უნდა არ იგეგმება, და რეალური ფუნქციონირების ბიზნესი, რომელიც უკვე მუშაობს და შემოსავლებს.
  • გადასახადის გადახდის, მაშინაც კი, თუ თქვენ გაქვთ ნულოვანი ან უარყოფითი შემოსავალი. Lead კომპანიის 5-6 წლის, სანამ თქვენ გაქვთ მუდმივი. ყოველ წელს, თქვენ უნდა ჩართოთ ბუღალტერთა მომზადებას და მიწოდებას მოგება ანგარიში.
  • მუშაობა ბიზნეს ნებართვის აკრძალულია, ასე რომ, თუ თქვენი ბიზნესი არ წავიდეთ, მიიღოს თუნდაც დროებითი ნახევარ განაკვეთზე სამუშაო არ იმუშავებს.

3. ლურჯი ბარათი

თუ თქვენ ხართ ღირებული და მაღალანაზღაურებადი პროფესიონალები, მაშინ უნდა იყოს ეჭვი არ ეპარება, რა მეთოდით ემიგრაციის ჩეხეთის რესპუბლიკა აირჩიოს. რა თქმა უნდა,, ეს იქნება "ლურჯი ბარათი". ინიციატივით დაარსებული ევროკავშირის ეს არის dorშესახებgoy ცხოვრებაში მათთვის, რომელსაც აქვს იშვიათი და ცდილობდა შემდეგ პროფესია. უაღრესად ფიზიკის, ქიმიკოსები, IT სპეციალისტები, ინჟინრები მიესალმა ჩეხეთის რესპუბლიკა. თუმცა, მიიღოს "ლურჯი ბარათი" მხოლოდ იმ ფორუმზე, რომელიც თქვენ ვერ პოულობენ შესაფერისი კანდიდატი ევროკავშირის.

კიდევ ერთი პირობა არის საარსებო მინიმუმი. იმისათვის, რომ ისარგებლოს, რომ "ლურჯი ბარათი" თქვენი ხელფასი უნდა იყოს 1,5 ჯერ უფრო მაღალია, ვიდრე ეროვნული საშუალო. ჩეხეთის ეს მაჩვენებელი უფრო მაღალია 1.500 ევრო. ასეთი კანდიდატი იქნება პირობები მართლაც ღირებული, შემიძლია ვთქვა, უნიკალური. და საეჭვოა,, მან აირჩია ჩეხეთის რესპუბლიკა. ასეთი კვალიფიციური კადრების საკმაოდ აირჩიოს ავსტრალია, ახალი ზელანდია, კარგად, ან გერმანიაში, მაგალითად.

დადებითი "ლურჯი ბარათი":

  • იმისათვის, რომ მუდმივი ბინადრობის, თქვენ შეგიძლიათ მეშვეობით 2,5 წელი, განსხვავებით ყველა სხვა ბაზები.
  • შეგიძლიათ მიგრაცია მთელი ოჯახი (ქმარი, ქალი, ბავშვები 18 წლის).
  • პრობლემები ვიზები, ზოგადად, არ.
  • თქვენ გამოვიდეს მზა სამუშაო სივრცეს სტაბილური ხელფასი და კონტრაქტს 2 წელი.

Cons "ლურჯი ბარათი":

  • თქვენ უნდა აქვს იშვიათი და ცდილობდა შემდეგ პროფესია, და მართლაც იყოს მაღალკვალიფიციური სპეციალისტი. წინააღმდეგ შემთხვევაში, თქვენ უბრალოდ არ აქვს შანსი, რომ გამარჯვებული ევროკავშირის და აზიის მუშები უფრო ღირებული მოქალაქე.
  • Blue ბარათები გამიზნულია პირველ რიგში საქართველოს მოქალაქეებს ჩინეთი და ინდოეთი, საკმაოდ SNG.

4. სამუშაო ვიზა

არსებობს კიდევ ერთი ვარიანტი ჩვეულებრივი სამუშაო ვიზა (არ არის "ლურჯი ბარათი"), მაგრამ ეს კი არ ღირს სერიოზულად განვიხილავთ. შანსები მოძიებაში დამსაქმებელი, ვინც დათანხმდება დაველოდოთ თქვენ რამდენიმე თვის, ხოლო თქვენ მოწყობა დოკუმენტები, ძალიან პატარა. და მაშინაც კი, თუ ეს არის (მაგალითად, თქვენი მეგობარი), მან უნდა გაიაროს რთული პროცესი ურთიერთქმედება სახელმწიფო. ორგანოები. მაგალითად, ვცდილობთ ავუხსნათ, რატომ ამ თანამდებობაზე მას არ შეუძლია მოიწვიოს ჩეხური. მათ დარწმუნებას, რომ თქვენ ხართ უნიკალური სპეციალისტი. დაველოდოთ, რომ მისმა განცხადებამ დასაქმების slack რამდენიმე თვე და იგი არ პასუხობს, არ შესაფერისი კანდიდატი ადგილობრივი.

საერთო, გაჩენის "ლურჯი ბარათების საჭიროება ტრადიციული სამუშაო ვიზების გაქრა, ასე რომ ველოდოთ წასვლა ჩეხეთის რესპუბლიკის მუდმივ საცხოვრებელ მას არ ღირს. მაგრამ! ეს შეიძლება გადაეცეს სტუდენტი ან ბიზნეს ნებართვა ორი წლის შემდეგ ქვეყანაში ცხოვრების. თუ თქვენ დამქირავებლის, რა თქმა უნდა,.

რა არის მნიშვნელოვანი ვიცოდეთ, საემიგრაციო ჩეხეთის რესპუბლიკა

1. გრძელვადიანი ჩეხეთის ვიზის მიღება შესაძლებელია მხოლოდ ქვეყანაში მოქალაქეობის ან მუდმივი საცხოვრებელი. არ უნდა, მაგალითად, მოვიდა ჩეხეთის რესპუბლიკის "გამოიყურება-ხარჯთაღრიცხვა" და, არ ტოვებს, ვრცელდება ლეგალიზაციის.

2. მიღების პირველი გრძელვადიანი ვიზა - ეს მხოლოდ ნახევარი ბრძოლა (მიუხედავად იმისა, რომ ძალიან სერიოზული ნახევარი). მთელი ყოფნის ვადით ჩეხეთის რესპუბლიკა სანამ მუდმივი, თქვენ უნდა შეინარჩუნოს თქვენი სტატუსი საფუძველი გაგრძელების ბინადრობის ნებართვა. ძალიან, მე გეტყვით,, ეს არ არის ადვილი.

3. საფუძველზე საკუთრების ჩეხეთის უძრავი ქონების მიიღოთ გრძელვადიანი ვიზა არ შეიძლება იყოს, მხოლოდ მოკლევადიანი 3 თვის.

4. ჩეხეთის რესპუბლიკა - ევროკავშირის წევრი. დაარღვიე საემიგრაციო კანონები ამ ქვეყანაში, დავემშვიდობოთ ევროპაში მინიმუმ 5 წლის (ეს ეხება არალეგალური ბინადრობის, დოკუმენტების გაყალბება და სხვა უკანონო საქმიანობა).

5. არსებობს ოჯახის გაერთიანების სავიზო. თუ თქვენ გაქვთ ბინადრობის ნებართვის ან მუდმივი საცხოვრებელი ჩეხეთში შეგიძლიათ გააერთიანოს ქმარი / ცოლი, ბავშვი 18 წლის, მშობლებთან 65 წლის.

წყარო: trip-for.me

Copyright © 2016 ემიგრაცია ევროპაში. ყველა უფლება დაცულია.  
Powered by WordPress გამოყენებით Transposh

hi! გსურთ პარტნიორია sex გარეშე ვალდებულება? არაფერია უფრო ადვილი,! დააწკაპუნეთ აქ - უფასო რეგისტრაცია!